- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kartofler>
- Kartoffelchips i ovn
Kartoffelchips i ovn
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Kunne du tænke dig, at prøve og lave dine egne kartoffelchips? Så se her hvordan du skal gøre!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelchips i ovn
Kartoffelchips:
200 g. kartofler
300 g. kartofler
100 g. kartofler
½ tsk. salt til skål med vand
¾ tsk. salt til skål med vand
¼ tsk. salt til skål med vand
1 spsk. smagsneutral olie
1½ spsk. smagsneutral olie
½ spsk. smagsneutral olie
Lidt ekstra salt til at drysse på kartoffelchipsene
Kartoffel
Salt
Solsikkeolie
Køkkenredskaber til kartoffelchips i ovn
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 mandolinjern
1 mellem skål
1 si
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 rent viskestykke
1 frysepose eller 1 mellem skål
Madpapir
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Kartoffelskræller
Mandolinjern
Mellem røreskål
Si
Bageplade
Bagepapir
Viskestykke
Plastikpose
Madpapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skær kartoflerne:
3.
Skyl og skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern, så du får helt papirtynde skiver.
Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.
Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en tyndskræller eller den side af et rivejern, som kan skære tynde skiver.
5.
Fyld en skål med vand, og tilsæt ½ tsk. salt til vandet. Kom kartoffelskiverne ned i vandet. Lad dem ligge i vandet i 10 minutter.
Bag chips:
6.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og lad den varme helt op.
7.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
8.
Hæld kartoffelskiverne op i en si, og kasser vandet.
9.
Tør kartoffelskiverne med et rent viskestykke. Vend dem med olien i en pose eller en stor skål, og fordel dem i ét lag på bagepladen. Drys med salt.
10.
Bag kartoffelskiverne i cirka 10-15 minutter.
Efter 2 minutter kan du åbne ovnen kortvarigt for at lukke lidt af dampen ud. Gør sådan hver gang der er gået 2 minutter.
11.
Chipsene skal ud af ovnen, når de begynder at blive gyldne i kanten. Så hold øje med dem undervejs.
12.
Læg de færdige rodfrugtchips til afkøling på et stykke madpakkepapir.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 301 kJ / 72 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 0,05 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer