1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Verdensmad>
  5. Europa>
  6. Europa, øvrige>
  7. Kartoffelæggekage - spansk tortillas

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Steg kartoflerne:

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

5.

Skær kartoflerne i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Se videoen.

Skær kartoflerne i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Se videoen.

6.

Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.

7.

Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

8.

Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.

Tortillas:

9.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

10.

Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.

11.

Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1314 kJ / 314 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 35 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 2,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min