
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Europa, øvrige>
- Kartoffelæggekage - spansk tortillas
Kartoffelæggekage - spansk tortillas
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem

En klassiker du finder på restauranterne alle steder i Spanien, tortilla de patatas. Eller på dansk, kartoffel-æggekage. Hvis du synes kartofler er kedelige, så har du ikke prøvet dem sådan her. Det er bare mums filibaba.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelæggekage - spansk tortillas
Spansk tortillas:
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. kartofler
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
½ fed hvidløg
6 æg
9 æg
3 æg
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber

Kartoffel

Olie - smagsneutral

Løg

Hvidløg

Æg

Mælk

Salt

Peber
Køkkenredskaber til kartoffelæggekage - spansk tortillas
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 ovnfast stegepande (håndtaget må ikke være af plastik)
1 paletkniv
1 kop
1 stor skål
1 piskeris

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Paletkniv

Kop

Stor røreskål

Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Steg kartoflerne:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
5.
Skær kartoflerne i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Se videoen.
Skær kartoflerne i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Se videoen.
6.
Varm olien op på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen. Kom kartoflerne på stegepanden og steg dem cirka 10 minutter.
7.
Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
8.
Kom dem på stegepanden til kartoflerne og steg dem af i cirka 3 minutter. Krydr med salt og sort peber.
Tortillas:
9.
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
10.
Hæld mælk, salt og peber op i skålen med æggene. Pisk det sammen med et piskeris.
11.
Hæld æggemassen over det varme kartoffelfyld. Sæt stegepanden i ovnen. Bag den, til alt er gennembagt, og æggekagen er gylden og den er hævet lidt. Det tager cirka 20 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1314 kJ / 314 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 2,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer