Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld kærnemælken i, og varm op, til kærnemælken er lunken. Det skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Tag gryden væk fra varmen.

4.

Smuldr gæren i den lune kærnemælk. Rør, til gæren er opløst.

5.

Halvér vaniljestangen på langs, så du kan se kornene indeni. Tag en lille ske, og skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom sukker og vaniljekornene op i en stor skål, og bland det sammen. Se videoen.

6.

Slå æggene ud i en kop et ad gangen, og hæld dem op i skålen. Tilsæt også blødt smør, og rør det sammen. Se videoen.

7.

Kom den lune mælk i skålen. Rør sammen.

8.

Tilsæt salt, og kom mel i lidt ad gangen. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre.

9.

Læg dejen tilbage i skålen. Dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.

10.

Kom bagepapir på en bageplade.

11.

Fyld: Skræl æblet med en lille, skarp kniv, og skær det i 16 tynde både. Bland sukker og kanel i en skål. Vend æblestykkerne i kanelsukkeret.

12.

Rul den hævede dej ud til et aflangt rektangel. Skær den ud i trekantede stykker med en pizza skære. Se videoen.

13.

Kom en teskefuld karamelsovs eller marmelade på den brede ende af hver trekant. Læg et æblestykke ovenpå.

14.

Rul dejstykkerne sammen om æble og karamel til horn. Læg karamelhornene på bagepladen.

15.

Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensl hornene med ægget, og lad dem hæve 25-30 minutter. Tænd imens oven på 185 grader.

16.

Bag karamelhornene i cirka 14-18 minutter. Lad dem køle lidt af, før du pynter dem.

17.

Pynt: Kom vand og 2 deciliter flormelis i en skål. Rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Hvis det er svært at røre, kan du putte et par dråber ekstra vand i. Kom glasuren i en frysepose. Se videoen.

18.

Klip et meget lille hul i glasur-posens ene hjørne. Pynt hornene med glasuren. Drys med chokolade, hakkede mandler, frysetørrede hindbær, eller hakkede pistacienødder ovenpå glasuren.

Næringsindhold per portion

Energi: 1148 kJ / 274 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 5,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Horn, rulle

Horn, rulle

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min