- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, fed>
- Karamelhorn med æble
Karamelhorn med æble
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 51 min.
Sværhedsgrad: Svær
Blandingen af æble og karamel er bare vildt lækkert. Prøv disse lækre karamelhorn, som er et klart bevis på maksimalt lækkerhed.
Tip: Du kan eventuelt skifte karamel ud med marmelade.
Opskriften giver cirka 16 karamelhorn.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til karamelhorn med æble
Gærdej:
1½ dl kærnemælk
50 g. gær
1 vaniljestang
2 spsk. sukker
2 æg
125 g. blødt smør
Ca. 400-450 g. mel
1 knivspids salt
1 æg til pensling
Fyld:
1 stort æble
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kanel
1 tube karamelsovs
Pynt:
1 spsk. vand
2 dl. flormelis
Ca. 1 spsk. hakkede mandler
Ca. 1 spsk. frysetørrede hindbær
Ca. 1 spsk. hakkede pistacienødder
Kærnemælk
Gær
Vaniljestang
Sukker
Æg
Smør
Hvedemel
Salt
Æble
Kanel (stødt)
Karamelsovs
Vand
Flormelis
Mandelsplitter
Frysetørrede bær
Pistacienødder
Køkkenredskaber til karamelhorn med æble
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 lille gryde
1 røreske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skål
1 kop
Husholdningsfilm
Bagepapir
1 bageplade
1 lille skål
1 kagerulle
1 pizzaskære
1 gaffel
1 bagepensel
1 dejskraber
1 frysepose
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Lille gryde
Røreske
Skærebræt
Urtekniv
Stor røreskål
Kop
Husholdningsfilm
Bagepapir
Bageplade
Lille røreskål
Kagerulle
Pizzaskærer
Gaffel
Bagepensel
Dejskraber
Frysepose
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Gærdej:
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
Hæld kærnemælken i en lille gryde, og varm det op, til kærnemælken er lunken. Det skal være lige så varmt, som din finger. Tag gryden væk fra varmen. Se videoen.
5.
6.
Halvér vaniljestangen på langs, så du kan se kornene indeni. Tag en lille ske, og skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom sukker og vaniljekornene op i en stor skål, og bland det sammen. Se videoen.
7.
Slå æggene ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Gentag med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Tilsæt blødt smør, og rør det sammen.
9.
Kom den lune kærnemælk med gær i skålen. Rør det hele sammen.
10.
Tilsæt salt, og kom mel i lidt ad gangen og rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
11.
Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være blød og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre.
12.
Læg dejen tilbage i skålen. Dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.
13.
14.
Skræl æblet med en lille, skarp kniv, og skær det i 16 tynde både. Bland sukker og kanel i en skål. Vend æblestykkerne i kanelsukkeret. Se videoen.
15.
Bland sukker og kanel i en skål. Vend æblestykkerne i kanelsukkeret.
Forme horn:
16.
Rul den hævede dej ud til en aflang rektangel. Skær den ud i trekantede stykker med en pizzaskærer eller en skarp kniv. Se videoen.
17.
Kom en teskefuld karamelsovs på den brede ende af hver trekant. Læg et æblestykke ovenpå.
18.
Rul dejstykkerne sammen om æble og karamel til horn, fra den brede ende mod den smalle. Læg karamelhornene på bagepladen.
19.
Lad dem efterhæve i 25-30 minutter.
20.
Tænd oven på 185 grader.
21.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
22.
Pensl hornene med ægget. Se videoen.
23.
Bag karamelhornene i cirka 14-18 minutter.
24.
Lad dem køle lidt af, før du pynter dem.
Pynt:
25.
Kom vand og flormelis i en skål. Rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og lidt svær at røre. Hvis den er meget svær at røre, kan du putte et par dråber ekstra vand i. Kom glasuren i en frysepose. Se videoen.
26.
Klip et meget lille hul i fryseposens ene hjørne. Pynt hornene med glasuren.
27.
Drys med hakkede mandler, frysetørrede hindbær, eller hakkede pistacienødder ovenpå glasuren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1234 kJ / 295 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 29 %
Heraf mættet fedt: 4,9 g
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer