Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Gærdej:

3.

Læg smør på køkkenbordet, så det kan blive varmt ved stuetemperatur. Se videoen.

4.

Hæld mælk i en lille gryde, og varm den op, til den er lunken. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Smuldr gæren ned i gryden. Rør rundt.

6.

Kom mel i en stor skål, og smuldr smørret heri.

7.

Hæld den lune mælk i melet. Rør rundt.

8.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør det hele sammen. Se videoen.

9.

Kom salt, sukker og eventuelt kardemomme i dejen, og rør det sammen.

10.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, og ælt den med hænderne. Når dejen er færdig, skal den være blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

11.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

12.

Kom bagepapir på to bageplader.

Fyld:

13.

Kom blødt smør, brun farin, sukker og stødt kanel i en skål. Rør det sammen med en elpisker.

Forme snegle:

14.

Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.

15.

Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en firkant på cirka 35x50 centimeter. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.

16.

Tag en dejskraber, og smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag. Se videoen.

17.

Rul dejen stramt sammen til en en rulle på den korte led, så du får en rulle, der er cirka 50 centimeter lang. Se videoen.

18.

Skær sneglene ud i tykke skiver, som er cirka 2,5 centimeter bredde.

19.

Placér sneglene på en bageplade med snippen under sneglen.

20.

Tryk sneglene let flade. Lad dem hæve i cirka 30-40 minutter.

Bage snegle:

21.

Tænd for ovnen på 200 grader.

22.

Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Pisk det sammen. Se videoen.

23.

Pensl kanelsneglene med ægget. Se videoen.

24.

Bag sneglene i 12-15 minutter.

Pynt:

25.

Kom flormelis og vand i en lille skål, og rør det sammen til en tyk glasur. Se videoen.

26.

Pynt sneglene med glasur og frysetørrede hindbær.

Næringsindhold per portion

Energi: 1418 kJ / 339 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 8,7 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Smøre fyld snegle

Smøre fyld snegle

Rulle snegle

Rulle snegle

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Boller, pensle

Boller, pensle

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 25 min