Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Gærdej: Hæld mælk i en lille gryde og varm den op, til mælken er lunken. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Smuldr gæren ned i gryden. Rør rundt. Kom det op i en stor skål.

5.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen og rør sammen. Gør det samme med det andet æg. Se videoen.

6.

Kom salt, sukker og eventuelt kardemomme i dejen. Smuldr smørret i og rør det sammen.

7.

Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør rundt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet og vend dejen ud på bordet og ælt den med hænderne. Dejen er færdig, når den er blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

8.

Kom dejen tilbage i skålen og dæk den til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

9.

Kom bagepapir på en bageplade.

10.

Fyld: Hak chokoladen i mindre stykker.

11.

Kom hakket chokolade, blødt smør, brun farin, sukker og stødt kanel i en skål. Rør det sammen med en håndmixer. Se videoen.

12.

Drys mel på bordet og kom dejen ud på bordet.

13.

Del dejen i 3 lige store stykker. Rul den ene flad og rund som en pizzadej, cirka ½ centimeter høj.

14.

Læg dejcirklen på en bageplade med bagepapir. Smør halvdelen af kanel-fyldet på. Rul en dejcirkel mere.

15.

Læg den ovenpå. Smør resten af fyldet på. Slut af med at rulle den sidste dejklump rund og flad og læg den på toppen på af fyldet.

16.

Skær dejen til, så den bliver helt rund. Brug eventuelt en tallerken eller et rundt fad til at skære efter. Den dej, du skærer fra, kan du snurre rundt om sig selv til små kanel-snurrere og bage dem med i ovnen (cirka 15 minutter).

17.

Nu skal du skære dejcirklen, så den kommer til at ligne et ur med 12 timer. Stil glasset præcis i midten af dejcirklen. Skær 4 snit fra glasset og ud til kanten. Så dejen bliver delt i 4 kvarte, men stadig hænger sammen, der hvor glasset står. Se videoen.

18.

Skær hver kvarte stykke i 3 lige brede stykker fra glasset og ud mod kanten. Så du har en rund midte, der hænger sammen med 12 dej-strimler rundt om.

19.

Løft to strimler dej. Sno strimlerne rundt om sig selv, væk fra hinanden. Pres enderne godt sammen.

20.

Fortsæt, til du har snoet alle strimlerne to og to og trykket enderne sammen.

21.

Lad kagen hæve i 30 minutter.

22.

Tænd ovnen på 175 grader.

23.

Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Pensl kagen med æg.

24.

Bag kagen i cirka 10-15 minutter nederst i ovnen.

25.

Lad kagen køle lidt af, og drys med flormelis på toppen af kagen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2841 kJ / 679 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt 19 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Kanelstjerne, sådan folder du stjernen

Kanelstjerne, sådan folder du stjernen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 15 min