
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Sommerdesserter>
- Kammerjunkere
Kammerjunkere
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Små knasende, søde kammerjunker til at køre ind i rå mængder direkte fra bagepladen… Jeg mener, til at drysse på koldskål og kun 4 pr. portion (NOT) Skal du være én af de vovede vovehalse, som river plade efter plade med kammerjunke-guffe-knas ud af ovnen?
Tip: Prøv også opskriften på hjemmelavet koldskål her i GoCook.
Opskriften giver cirka 40 kammerjunkere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kammerjunkere
Kammerjunker:
2 tsk. vaniljesukker
75 g. sukker
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
50 g. blødt smør
1 æg
¼ dl mælk

Vaniljesukker

Sukker

Hvedemel

Bagepulver

Smør

Æg

Mælk
Køkkenredskaber til kammerjunkere
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 tallerken
1 stor skål
1 teske
1 røreske
Husholdningsfilm
1 bageplade
Bagepapir
1 bagerist
1 dåse eller bøtte med låg

Køkkenvægt

Decilitermål

Urtekniv

Skærebræt

Middagstallerken

Stor røreskål

Teske

Røreske

Husholdningsfilm

Bageplade

Bagepapir

Bagerist

Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Hæld sukker og vaniljesukker op i en skål.
4.
Kom hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen.
5.
Tilsæt det bløde smør, og rør det hele sammen. Se videoen.
6.
Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Tilsæt mælk, og rør dejen sammen. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
8.
Saml dejen til den fast klump på køkkenbordet. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel, hvis den klistrer for meget.
9.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil den i køleskabet i cirka ½ time.
Form og bag kammerjunker:
10.
Tænd ovnen på 175 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
11.
Tag dejen ud af køleskabet. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
12.
Del dejen i 4 stykker, og tril hvert stykke til en tynd pølse på 10 – 15 centimeter.
13.
Skær hver pølse i skiver på cirka 1-1,5 centimeter. Rul hver skive til en lille kugle, og sæt den på bagepladen. Tryk derefter kuglen lidt flad med fingrene, så den ligner en kammerjunker. Fortsæt med al dejen.
14.
Bag kammerjunkerne midt i ovnen ved 175 grader i cirka 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
15.
Læg kammerjunkerne i en dåse eller bøtte med låg, når de er kolde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 126 kJ / 30 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 0,7 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer