- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Kålsalat med sydeuropæisk dressing
Kålsalat med sydeuropæisk dressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her er GoCooks udgave af en sydeuropæisk kålsalat inspireret af Italien, Spanien og Grækenland. Du kommer til at elske den!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kålsalat med sydeuropæisk dressing
Dressing:
2 spsk. olivenolie
3 spsk. olivenolie
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
1 ½ spsk. balsamico
½ spsk. balsamico
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Salat:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
200 g. cherrytomat
300 g. cherrytomat
100 g. cherrytomat
150 g. feta
225 g. feta
75 g. feta
½ dl. basilikum
¾ dl. basilikum
¼ dl. basilikum
Olivenolie
Balsamicoeddike (mørk)
Honning
Salt
Peber
Spidskål
Agurk
Cherrytomat
Fetaost
Basilikum
Køkkenredskaber: til kålsalat med sydeuropæisk dressing
1 spiseske
1 teske
1 kniv bestik
1 køkkenvægt
1 lille skål
1 gaffel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 røreske
Spiseske
Teske
Kniv bestik
Køkkenvægt
Lille røreskål
Gaffel
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Kom olie, balsamico, honning, salt og peber i en lille skål og rør det sammen til en dressing. Smag til med balsamico, honning, salt og peber.
Salat:
4.
Fjern de to yderste blade, og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Se videoen.
5.
Skyl agurken, og skær den i halve skiver. Kom dem op i skålen.
6.
Skyl cherrytomaterne. Skær dem i halve. Kom dem op i skålen.
7.
Hæld vandet fra feta-osten, og skær feta-osten i små tern. Kom dem op i skålen.
8.
Kom koldt vand i en skål, og skyl basilikum i vandet. Lad basilikum dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
Samle kålsalat med sydeuropæisk dressing:
9.
Hæld dressingen over salaten, og vend salaten rundt, til dressingen dækker det hele.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 890 kJ / 213 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 14 %
Fedt: 66 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer