- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Kålsalat med asiatisk dressing
Kålsalat med asiatisk dressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
I Asien bruger man ofte soja, østerssovs og lime. Det finder du også i denne dressing! Kender du disse smage fra andre asiatiske retter?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kålsalat med asiatisk dressing
Dressing:
½ lime
¾ lime
¼ lime
1 spsk. sesamolie
1 ½ spsk. sesamolie
½ spsk. sesamolie
2 spsk. sojasovs
3 spsk. sojasovs
1 spsk. sojasovs
2 tsk. østerssovs
3 tsk. østerssovs
1 tsk. østerssovs
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
Salat:
¼ rød spidskål
½ rød spidskål
⅛ rød spidskål
¼ hvid spidskål
½ hvid spidskål
⅛ hvid spidskål
½ granatæble
¾ granatæble
¼ granatæble
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
½ dl. koriander
¾ dl. koriander
¼ dl. koriander
1 spsk. sesamfrø
1 ½ spsk. sesamfrø
½ spsk. sesamfrø
Lime
Sesamolie
Soja
Østerssovs
Honning
Rødt spidskål
Spidskål
Granatæble
Avocado
Koriander
Sesamfrø
Køkkenredskaber: til kålsalat med asiatisk dressing
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 lille skål
1 gaffel
1 glasskål
1 si
1 røreske
Spiseske
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Lille røreskål
Gaffel
Glasskål
Si
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ½ lime. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¾ lime. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¼ lime. Se videoen.
4.
Kom sesamolie, sojasovs, østerssovs, honning og limesaft op i lille skål. Rør rundt. Smag dressingen til med sojasovs, honning og limesaft.
Salat:
5.
Fjern de to yderste blade, og skyl den røde spidskål. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Gør det samme med den hvide spidskål. Se videoen.
6.
Skær granatæblet over i to halvdele. Hæld koldt vand i en stor glasskål. Kom det halve granatæble ned i skålen med vand, og bræk granatæblet i dele, så du kan se kernerne. Hvis granatæblet er for hårdt at brække i stykker, kan du skære et snit ind skrællen, og derefter brække det i stykker. Pil forsigtigt granatæble-kernerne fra de gule hinder. Lad granatæble-kernerne synke ned på bunden af skålen.
7.
Når du har pillet alle kernerne ud af granatæblet, tager du hinderne op ad vandet. Stil en si i vasken. Hæld vandet og granatæble-kernerne igennem en si. Kom granatæblerne op i skålen til spidskålen.
8.
Skær avocadoen over, og fjern kernen. Tag kødet ud med en spiseske. Skær avocadoen i tern. Kom den op i skålen. Se videoen.
9.
Kom vand i en skål, og skyl koriander i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak dem i mindre stykker. Se videoen.
Samle kålsalat med asiatisk dressing:
10.
Hæld dressingen over salaten, og vend salaten rundt til dressingen dækker det hele. Drys sesamfrø over salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 665 kJ / 159 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 26 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 1,4 g.
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer