- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Kål fyldt med fars
Kål fyldt med fars
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kål er undervurderet. Her holder kålen rundt om farsen i et fast tag. Kålen danner en skal om farsen, og det giver en lækker, krydret og overraskende smag. De indpakkede farsruller serveres sammen med pommes frittens sunde og frække fætter; kartoffelbåden. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kål fyldt med fars
Kål fyldt med fars:
400 g. hakket grisekød
2 tsk. groft salt
1 æg
1 dl hvedemel eller havregryn
1 knivspids peber
2 tsk. karry
1 tsk. muskatnød
Ca. 2 ½ dl mælk
1 dl bredbladet persille
4 l. vand
1 tsk. salt
2 tsk. salt
½ tsk. salt
1 kålhoved, f.eks. hvidkål (600 g. hele blade)
Tilbehør:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 tsk. tørret timian
1 ½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 knivspids peber
½ tsk. friskkværnet peber
½ knivspids peber
Hakket grisekød
Salt
Æg
Hvedemel
Peber
Karry
Muskat (stødt)
Mælk
Persille
Vand
Hvidkål
Kartoffel
Timian (frisk)
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber: til kål fyldt med fars
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 stor gryde
1 lille gryde
1 grydelåg
1 hulske
2 store røreskåle
2 grydeskeer
1 kop
Køkkenrulle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor kniv
Husholdningsfilm
1 dørslag
1 stort ovnfast fad
Stanniol eller et grydelåg
Stanniol
1 kartoffelskræller
Bagepapir
1 bradepande
1 stegetermometer
Køkkenvægt
Decilitermål
Målebæger
Måleskeer
Stor gryde
Lille gryde
Grydelåg
Hulske
Røreskål
Grydeske
Kop
Køkkenrulle
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Husholdningsfilm
Dørslag
Stort ovnfast fad
Stanniol
Kartoffelskræller
Bagepapir
Bradepande
Stegetermometer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fars:
3.
Kom hakket grisekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Se videoen.
4.
Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget op i skålen til kødet. Vask hænder. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Kom vand i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når vandet koger.
Kål:
12.
Skær rundt om stokken i bunden af kålhovedet. Tag bladene af, så de er så hele som muligt. Kog bladene i vandet i 4-5 minutter, til de er bløde.
13.
14.
15.
Fordel farsen i et jævnt lag på kålbladene i fadet. Fordel resten af kålbladene i et jævnt lag oven på farsen. Bøj kålbladene fra kanterne ind over, så farsen er pakket ind. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
16.
Ovnbagte kartofler:
17.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
18.
19.
20.
21.
22.
Krydr kartoflerne med salt og peber, når de er færdige.
23.
Skær kål fyldt med fars ud i stykker, og servér dem med kartoflerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2162 kJ / 515 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer