- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Kajkager
Kajkager
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 48 min.
Sværhedsgrad: Svær
Du har med garanti savlet over dem ved bageren? De skøre, flotte, grønne kajkager med masser af smørcreme, som man bare bliver i godt humør af at se på. Og nu kan du lave dem selv!
Opskriften giver cirka 18 kajkager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kajkager
Kage:
2 æg
225 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
½ dl. olie
Smørcreme:
200 g. smør
350 g. flormelis
3 tsk. citronsaft
Rød frugtfarve
5 spsk. jordbærmarmelade uden klumper
Marcipan:
300 g. marcipan
50 g. flormelis
Grøn konditorfarve
Rød frugtfarve
Pynt:
Flormelis (til glasur)
Lidt æggehvide (til glasur)
Lidt smeltet chokolade (til øjne)
Æg
Sukker
Vaniljesukker
Hvedemel
Bagepulver
Mælk
Olie - smagsneutral
Smør
Flormelis
Citron
Konditorfarve (frugtfarve)
Jordbærmarmelade
Marcipan
Æggehvider (pasteuriserede)
Chokolade (koge)
Køkkenredskaber til kajkager
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
2 store skåle
1 elpisker
1 røreske
36 muffinforme
1 bageplade
1 bagerist
3 sprøjteposer
1 kagerulle
1 lille skarp kniv
2 små skåle
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Spiseske
Stor røreskål
Elpisker
Røreske
Muffinforme - amerikanske
Bageplade
Bagerist
Sprøjtepose
Kagerulle
Urtekniv
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kagebunde:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom ægget ned i en stor skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Sukker og vaniljesukker i den stor skål sammen med æggene. Pisk med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Se videoen.
6.
7.
8.
Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du sætte dem ind i hinanden to og to. Sæt 18 dobbelte muffinforme på en bageplade. Hæld dejen i formene. Du skal kun fylde dem ¼ op.
9.
Bag kagerne i cirka 12 minutter. Se videoen.
10.
Smørcreme:
11.
Kom smør i en stor skål, og pisk, til det bliver lyst og luftigt. Se videoen.
12.
13.
Kom citronsaft, et par dråber rød frugtfarve og 2 spiseskeer jordbærmarmelade i skålen, og pisk, til det bliver en blød, lyserød smørcreme. Kom smørcremen i en sprøjtepose.
14.
Marcipan:
15.
Form cirka 250 gram af marcipanen til en kugle. Tryk den lidt flad, og lav en fordybning i midten.
16.
17.
Ælt flormelis og rød frugtfarve ind i resten af marcipanen på samme måde.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1331 kJ / 318 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer