Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kagebunde:

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom ægget ned i en stor skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

5.

Sukker og vaniljesukker i den stor skål sammen med æggene. Pisk med en elpisker, til det bliver lyst og luftigt. Se videoen.

6.

Bland mel og bagepulver sammen i en skål.

7.

Kom skiftevis mel, mælk og olie i dejen lidt ad gangen. Rør dejen sammen.

8.

Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du sætte dem ind i hinanden to og to. Sæt 18 dobbelte muffinforme på en bageplade. Hæld dejen i formene. Du skal kun fylde dem ¼ op.

9.

Bag kagerne i cirka 12 minutter. Se videoen.

10.

Lad kagerne køle af på en bagerist.

Smørcreme:

11.

Kom smør i en stor skål, og pisk, til det bliver lyst og luftigt. Se videoen.

12.

Kom flormelis i lidt ad gangen, og pisk det sammen.

13.

Kom citronsaft, et par dråber rød frugtfarve og 2 spiseskeer jordbærmarmelade i skålen, og pisk, til det bliver en blød, lyserød smørcreme. Kom smørcremen i en sprøjtepose.

14.

Fordel et tyndt lag jordbærmarmelade på dine muffins. Kom smørcremen ovenpå, og smør den ud, så den får en flot rund top. Stil kagerne på køl, mens du laver marcipanen.

Marcipan:

15.

Form cirka 250 gram af marcipanen til en kugle. Tryk den lidt flad, og lav en fordybning i midten.

16.

Kom et par dråber grønt frugtfarve i fordybningen. Drys med flormelis, så den ikke klistrer til bordet. Ælt farven ind i marcipanstykket, til det er ensfarvet. Tilsæt eventuelt lidt mere flormelis, hvis det bliver for vådt.

17.

Ælt flormelis og rød frugtfarve ind i resten af marcipanen på samme måde.

18.

Drys bordet med flormelis. Rul den grønne marcipan tyndt ud med en kagerulle. Udstik marcipanen i cirkler på 12-15 centimeter.

19.

Pak hver muffin ind med en grøn marcipan-cirkel, og tryk den fast i smørcremen. Skær et snit i kagerne som en mund.

20.

Form den røde marcipan til tunger. Sæt en tunge fast i munden på hver kage.

21.

Lav glasur af flormelis og æggehvider. Kom glasuren i en sprøjtepose. Se videoen.

22.

Smelt chokoladen i en plastikskål i en mikroovn. Kom den smeltede chokolade i en sprøjtepose. Se videoen.

23.

Tegn øjne med glasuren og den smeltede chokolade. Lav først en rund klat med glasuren. Lav derefter en mindre klat med chokoladen ovenpå glasuren. Forsæt på alle kajkagerne.

Næringsindhold per portion

Energi: 1331 kJ / 318 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej

Pisket dej

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Smørcreme til cupcakes

Smørcreme til cupcakes

Glasur

Glasur

Smelte chokolade i mikroovn

Smelte chokolade i mikroovn

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min