1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Afbagt dej>
  5. Kagemand af vandbakkelse

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kagemand:

3.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

4.

Kom vand, smør, salt og sukker i en gryde. Tænd for middel varme, og lad smørret smelte. Se videoen.

5.

Når smørret er smeltet og vandet bruser, skal du skrue ned for varmen, og tilsætte alt mel på én gang. Rør straks, så du får lavet en opbagning, og bagt melet af. Det kræver muller! Massen bliver tykkere og tykkere, imens du rører. Fortsæt med at røre i cirka 3 minutter i hele gryden, til du har en blank, samlet dej.

6.

Tag gryden af varmen, og hæld dejen over i en skål. Lad vandbakkelsesdejen køle af i 5-10 minutter.

7.

Mens det køler af, kan du tegne omridset af din kagemand med en blyant. Vend så bagepapiret om, og læg det på en bageplade, så du ikke får blyant på din kagemand.

8.

Lim bagepapiret fast til bagepladen med en lille smule dej. Så glider bagepapiret ikke rundt, når du former dine vandbakkelser.

9.

Slå et æg ud i en lille skål eller glas, og tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Tilsæt ægget til dejen, og pisk ægget godt ind i dejen med en håndmixer, inden du gentager med de næste æg. Dejen må gerne klumpe, mens du pisker. Se videoen.

10.

Når dejen “kravler” op ad piskeriset, mens du pisker, så er vandbakkelsesdejen perfekt. Dejen skal være blød og luftig, men fast nok til, at den kan sprøjtes ud.

11.

Fold en sprøjtepose halvt ned over din hånd, og brug en dejskraber til at fylde vandbakkelsesdejen i. Fold posen op igen, og pres dejen ned mod spidsen. Brug en poseklemme til at holde dejen nede i posen, eller drej posen om sig selv. Klip et hul i spidsen af posen på cirka 2 centimeter. Se videoen.

12.

Sprøjt dejen ud, ved først at lave omridset af din kagemand, mens du følger dine blyantstreger. Fyld kagemanden ud med resten af dejen.

13.

Bag kagemanden i ovnen i cirka 25 minutter, eller til den er gylden. Du må IKKE åbne ovnen de første 20 minutter, da vandbakkelserne falder sammen, når ovnen åbnes. Lad kagemanden køle af på en rist. Se videoen.

Pynte kagemand:

14.

Når kagemanden er helt kølet af, kan du pynte den, som du har lyst. Du kan pynte med med glasur, slik, flødeskum, chokoladesovs, marmelade. Kun fantasien sætter grænser.

Næringsindhold per portion

Energi: 7247 kJ / 1732 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 25 %

Fedt: 64 %

Heraf mættet fedt: 71 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Vandbakkelsesdej, røre

Vandbakkelsesdej, røre

Vandbakkelsesdej, røre

Vandbakkelsesdej, røre

Vandbakkelse, sprøjte på bageplade

Vandbakkelse, sprøjte på bageplade

Vandbakkelse, bage

Vandbakkelse, bage

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 20 min