- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Fastelavn>
- Kagecreme
Kagecreme - vaniljecreme
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium
Klar til at løfte din bagning? Så lav den vildeste kagecreme med vanilje aka vaniljecreme med denne opskrift. Den er perfekt til lagkager, fastelavnsboller og vandbakkelser, når du skal imponere dine smagsløg. Du kan vaniljestang i stedet for vaniljesukker, hvis du skal have ekstra smag. Det får du også et tip til i opskriften.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kagecreme
Kagecreme:
2 æg eller 4 æggeblommer
3 æg eller 6 æggeblommer
1 æg eller 2 æggeblommer
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
3 spsk. majsstivelse
1 spsk. majsstivelse
3 dl mælk
4 ½ dl. mælk
1 ½ dl mælk
1 tsk. vaniljesukker eller ½ vaniljestang
1 ½ tsk. vaniljesukker eller 1 vaniljestang
½ tsk. vaniljesukker eller ½ vaniljestang
Evt. 1 tsk. sukker til drys
Æg
Sukker
Majsstivelse
Mælk
Vaniljesukker
Køkkenredskaber til kagecreme
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 kop
1 mellem gryde
1 piskeris
Teske
Spiseske
Decilitermål
Kop
Mellem gryde
Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kagecreme:
3.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en gryde. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen i gryden. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en gryde. Fortsæt sådan med de to andre æg. Pisk æggene sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop. Kom det op i en gryde, og pisk det sammen i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Tilsæt sukker, majsstivelse og vaniljesukker. Hvis du bruger hel vaniljestang, så skrab kornene fra vaniljestangen op i gryden. Se videoen.
5.
Pisk det hele sammen med et piskeris, indtil der ikke er nogen klumper.
6.
Kom mælk i gryden. Tænk komfuret på middel varme, og bring kagecremen langsomt i kog. Pisk hele tiden.
Hvis kagecremen skiller, så har æggene fået for meget varme, og kagecremen kan ikke bruges.
7.
Tip: Hvis du bruger vaniljestang og ønsker maksimal vaniljesmag, så tag gryden med varm mælk af blusset, og lad den tomme vanilje-skal trække i 5 minutter. Tag derefter skallen op, og fortsæt med næste trin.
8.
Pisk hele tiden med piskeriset. Kog, indtil cremen er tyk. Det er vigtigt, at cremen får lov til at koge igennem i et minut, for ellers får den en melet smag.
Hvis din kagecreme ikke stivner, så har den ikke kogt længe nok.
9.
Kom kagecremen op i en skål . Drys lidt sukker oven på kagecremen, så kagecremen ikke trækker skind.
Du kan eventuelt også dække cremen til med husholdningsfilm.
10.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1912 kJ / 457 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer