1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Vinter>
  5. Julesmåkager

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Småkagedej;

3.

Kom smør, brun farin, honning og sirup i en gryde.

4.

Tænd for kogepladen og lad smør, farin, honning og sirup smelte sammen. Rør med en grydeske.

5.

Hæld smør, farin, honning og sirup over i en stor skål.

6.

Tilsæt stødt kanel, ingefær, natron og mælk. Rør det sammen.

7.

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen mens du rører dejen sammen, indtil dejen er fast.

8.

Kom husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet til dagen efter.

Forme småkager:

9.

Tænd ovnen på 200 grader.

10.

Rul dejen ud med en kagerulle, til den er cirka 4 millimeter tyk.

11.

Stik dejen ud med forme til små julesmåkager, eller skær dejen ud i firkanter med en skarp kniv til vægge og tag til et kagehus.

12.

Bag småkagerne i cirka 5 minutter. Vægge og tag til et kagehus skal du bage i cirka 7 minutter, så de bliver lidt hårdere og derfor mere stabile.

13.

Lad småkagerne køle af på en bagerist.

14.

Pynt med glasur og dit yndlingsslik eller krymmel.

Næringsindhold per portion

Energi: 12778 kJ / 3054 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 76 %

Fedt: 14 %

Kostfibre: 1 %

Inspiration

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min