- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Vinter>
- Julesmåkager
Julesmåkager
Samlet tid: 180 min.
Arbejdstid: 167 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er dejen til de julesmåkager som vandt GoCooks bagekonkurrence 2013. De er tykke, sprøde og julede.
Lav småkager eller lav et julekagehus, og pynt med glasur og slik.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til julesmåkager
Julesmåkager:
50 g. smør
25 g. brun farin
100 g. honning
150 g. mørk sirup
½ spsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
½ spsk. natron
1 ½ dl. mælk
500 g. hvedemel
Smør
Brun farin
Honning
Ahornsirup
Kanel (stødt)
Ingefær (stødt)
Natron
Mælk
Hvedemel
Køkkenredskaber til julesmåkager
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 stor gryde
1 grydeske
1 stor skål
Husholdningsfilm
1 kagerulle
1 stor skarp kniv
Bagepapir
1 bageplade
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Stor gryde
Grydeske
Stor røreskål
Husholdningsfilm
Kagerulle
Stor skarp kniv - kokkekniv
Bagepapir
Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Småkagedej;
3.
4.
5.
6.
7.
Tilsæt hvedemel lidt ad gangen mens du rører dejen sammen, indtil dejen er fast.
8.
Forme småkager:
9.
10.
11.
Stik dejen ud med forme til små julesmåkager, eller skær dejen ud i firkanter med en skarp kniv til vægge og tag til et kagehus.
12.
Bag småkagerne i cirka 5 minutter. Vægge og tag til et kagehus skal du bage i cirka 7 minutter, så de bliver lidt hårdere og derfor mere stabile.
13.
Lad småkagerne køle af på en bagerist.
14.
Pynt med glasur og dit yndlingsslik eller krymmel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 12778 kJ / 3054 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 76 %
Fedt: 14 %
Kostfibre: 1 %