
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Juleboller med risengrød
Juleboller med risengrød
Samlet tid: 200 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Juleboller med risengrød er lækker opskrift, hvor du får brugt dine rester. Brug en lille rest risengrød til de her helt bløde boller med risengrød, kanel og sukker i. Smør smørklat på og gør dig klar til at elske at få risengrød på en helt ny måde. Du kan også bruge andre rester af grød fx havregrød eller risalamande.
Opskriften skriver cirka 16 boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til juleboller med risengrød
Ingredienser
300 g. risengrød (ca. 2 ½ dl.)
2 dl. vand
½ pk. gær (25 g.)
1 æg
1 ½ spsk. olie
2 spsk. sukker
3 tsk. kanel
1 tsk. salt
175 g. grahamsmel
450-500 g. hvedemel
Pynt:
1 æg til pensling
Kanel til drys

Vand

Gær

Æg

Olie - smagsneutral

Sukker

Kanel (stødt)

Salt

Grahamsmel

Hvedemel
Køkkenredskaber til juleboller med risengrød
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 bageplade
Bagepapir
1 lille skål
1 gaffel
1 bagepensel
1 bagerist

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Røreske

Bageplade

Bagepapir

Lille røreskål

Gaffel

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom risengrød og vand op i en skål. Smuldr gæren i og rør, til det er opløst.
4.
Slå ægget ud i en kop og kom det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Tilsæt olie, sukker, kanel, salt og grahamsmel. Rør rundt, til det er godt blandet.
6.
Tilsæt først 300 gram hvedemel og rør rundt. Tilsæt 50 gram hvedemel mere og prøv at røre lidt mere rundt, hvis du kan.
7.
Drys mel på bordet. Hæld dejen ud på bordet og ælt den med hænderne. Tilsæt mere hvedemel lidt ad gangen, til du kan ælte dejen, uden den klistrer til dine hænder. Ælt dejen i cirka 5 minutter. Se videoen.
8.
Kom dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med et rent viskestykke. Stil den til hævning et lunt sted i 1 time.
9.
Kom bagepapir på en bageplade.
10.
Drys mel på bordet. Hæld dejen ud og ælt den kort igennem. Skær dejen i 16 lige store stykker.
11.
Form dej-stykkerne til runde boller. Sæt dem på bagepladen med cirka 1 centimeter i mellem hver bolle. De skal stå tæt, men uden at røre ved hinanden.
12.
Læg et rent viskestykke over fadet med boller, og lad dem hæve et lunt sted cirka 45 minutter. Efter 30 minutters hævetid, skal du tænde ovnen på 200 grader varmluft.
13.
Slå ægget ud i en kop. Vask hænder. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
14.
Pensl bollerne med æg og drys med lidt kanel. Se videoen.
15.
Bag bollerne midt i ovnen i cirka 25-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Se videoen.
16.
Lad dem køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 803 kJ / 192 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 75 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer