Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Marmelade:

3.

Skyl jordbærerne i en si, og nip toppen af, hvis du bruger friske jordbær. Se videoen.

4.

Kom jordbær og sukker lagvist i en gryde. Lad eventuelt gryden stå lunt i en time, så sukkeret smelter. Hvis du vil lave marmeladen hurtigere, kan du gå videre til næste trin med det samme.

5.

Varm jordbær og sukker op ved svag varme, så sukkeret smelter, før saften koger.

6.

Kog jordbærmarmeladen i 8-10 minutter ved middel varme, til marmeladen er lidt tykkere.

7.

Bland geleringsmiddel sukker sammen i en lille skål. Læs på posen med geleringsmidlet, hvordan det skal blandes.

8.

Drys blandingen i jordbærmarmeladen, mens du rører rundt.

9.

Bring marmeladen i kog, mens du rører rundt. Fjern skummet med en ske.

10.

Lav marmelade-testen. Se videoen.

11.

Kom eventuelt konserveringsmiddel i marmeladen.

Skold dine sylteglas:

12.

Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.

13.

Kom jordbærmarmeladen i syltetøjsglassene, og skru låget på med det samme.

Næringsindhold per portion

Energi: 209 kJ / 50 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 97 %

Fedt: 2 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Jordbær, nippe

Jordbær, nippe

Jordbærmarmelade og marmelade-test

Jordbærmarmelade og marmelade-test

Inspiration

Samlet tid: 740 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 53 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 105 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 20 min