
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Bær>
- Jordbærmarmelade
Jordbærmarmelade
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 112 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvilken marmelade kan du bedst lide? Vi er ret vilde med jordbærmarmelade - især til pandekager! Og så er marmelade noget af det nemmeste at lave.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til jordbærmarmelade
Marmelade:
1 kg. jordbær (evt. frosne)
500 g. sukker
1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
1 spsk. sukker
Evt. konserveringsmiddel

Jordbær

Sukker

Geleringsmiddel

Atamon (konserveringsmiddel)
Køkkenredskaber til jordbærmarmelade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 grydeske
1 kop
1 teske
1 spiseske
1 syltetøjsglas

Køkkenvægt

Decilitermål

Urtekniv

Lille gryde

Grydeske

Kop

Teske

Spiseske

Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marmelade:
3.
Skyl jordbærerne i en si, og nip toppen af, hvis du bruger friske jordbær. Se videoen.
4.
Kom jordbær og sukker lagvist i en gryde. Lad eventuelt gryden stå lunt i en time, så sukkeret smelter. Hvis du vil lave marmeladen hurtigere, kan du gå videre til næste trin med det samme.
5.
Varm jordbær og sukker op ved svag varme, så sukkeret smelter, før saften koger.
6.
Kog jordbærmarmeladen i 8-10 minutter ved middel varme, til marmeladen er lidt tykkere.
7.
Bland geleringsmiddel sukker sammen i en lille skål. Læs på posen med geleringsmidlet, hvordan det skal blandes.
8.
Drys blandingen i jordbærmarmeladen, mens du rører rundt.
9.
Bring marmeladen i kog, mens du rører rundt. Fjern skummet med en ske.
10.
Lav marmelade-testen. Se videoen.
11.
Kom eventuelt konserveringsmiddel i marmeladen.
Skold dine sylteglas:
12.
Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.
13.
Kom jordbærmarmeladen i syltetøjsglassene, og skru låget på med det samme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 209 kJ / 50 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 97 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer