- Hjem >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Frugt, bær og nødder >
- Bær >
- Jordbærmarmelade
Jordbærmarmelade
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 112 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvilken marmelade kan du bedst lide? Vi er ret vilde med jordbærmarmelade - især til pandekager! Og så er marmelade noget af det nemmeste at lave.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til jordbærmarmelade
Marmelade:
1 kg. jordbær (evt. frosne)
500 g. sukker
1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
1 spsk. sukker
Evt. konserveringsmiddel

Jordbær

Sukker

Geleringsmiddel

Atamon (konserveringsmiddel)
Køkkenredskaber til jordbærmarmelade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 grydeske
1 kop
1 teske
1 spiseske
1 syltetøjsglas

Køkkenvægt

Decilitermål

Urtekniv

Lille gryde

Grydeske

Kop

Teske

Spiseske

Sylteglas
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marmelade:
3.
4.
5.
6.
Kog jordbærmarmeladen i 8-10 minutter ved middel varme, til marmeladen er lidt tykkere.
7.
8.
9.
10.
11.
Skold dine sylteglas:
12.
Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.
13.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 209 kJ / 50 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 97 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration