- >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Frugt, bær og nødder >
- Bær >
- Jordbærmarmelade
Jordbærmarmelade
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 112 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvilken marmelade kan du bedst lide? Vi er ret vilde med jordbærmarmelade - især til pandekager! Og så er marmelade noget af det nemmeste at lave.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til jordbærmarmelade
Marmelade:
1 kg. jordbær (evt. frosne)
500 g. sukker
1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
1 spsk. sukker
Evt. konserveringsmiddel

Jordbær

Sukker

Geleringsmiddel

Atamon (konserveringsmiddel)
Køkkenredskaber til jordbærmarmelade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 grydeske
1 kop
1 teske
1 spiseske
1 syltetøjsglas

Køkkenvægt

Decilitermål

Urtekniv

Lille gryde

Grydeske

Kop

Teske

Spiseske

Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marmelade:
3.
4.
5.
6.
Kog jordbærmarmeladen i 8-10 minutter ved middel varme, til marmeladen er lidt tykkere.
7.
8.
9.
10.
11.
Skold dine sylteglas:
12.
Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 209 kJ / 50 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 97 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer