
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Bær>
- Jordbær med chokolade
Jordbær med chokolade
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Verdens nemmeste jordbær-dessert, værsgo og det var så lidt :-D
Fordi jordbær elsker chokolade. Fordi chokolade elsker knas. Og fordi din mund elsker den her dessert!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til jordbær med chokolade
Ingredienser
250 g. jordbær
375 g. jordbær
125 g. jordbær
150 g. chokolade
225 g. chokolade
75 g. chokolade
ca. ½ dl. mysli
Ca. ¾ dl. mysli
Ca. ¼ dl. mysli

Jordbær

Chokolade (koge)

Mysli
Køkkenredskaber til jordbær med chokolade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 rent viskestykke
1 lille gryde
1 lille glasskål
1 dejskraber
Bagepapir

Køkkenvægt

Decilitermål

Viskestykke

Lille gryde

Glasskål

Dejskraber

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skyld jordbær:
3.
Skyl jordbærrene, men lad den grønne stilk blive siddende på dem. Når du har skyllet dem, så læg dem på et rent viskestykke. Dup dem forsigtigt, til de er helt tørre.
Smelt chokoladen over vandbad:
4.
Bræk chokoladen i stykker og kom dem i en stor, ovnfast glasskål. Se videoen.
5.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen. Rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
6.
Tag skålen op af vandet og stil den på køkkenbordet.
Dyp jordbærrene:
7.
Dyp bunden af jordbærrerne først i den smeltede chokolade og derefter i myslien. Læg dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.
Dyp bunden af jordbærrene først i den smeltede chokolade og derefter i myslien. Læg dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.
Dyp bunden af jordbærrene først i den smeltede chokolade og derefter i myslien. Læg dem på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 611 kJ / 246 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 6,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 90 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 40 min