- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Sommer>
- Italiensk pasta med sommergrønt
Pasta med tomat og spinat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Har du solmodne tomater? Så prøv GoCooks opskrift på italiensk inspireret pasta med solmodne tomater og spinat. Med denne nemme opskrift, så har du aftensmad på en halv time. Du kan servere en tomatsalat eller lidt brød til, sammen med et stykke Italien på tallerkenen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk pasta med sommergrønt
Pasta:
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
500 g. fuldkornsspaghetti
750 g. fuldkornsspaghetti
250 g. fuldkornsspaghetti
Sovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
300 g. tomater (gerne cherrytomater)
450 g. tomater (gerne cherrytomater)
150 g. tomater (gerne cherrytomater)
5 stilke frisk timian eller 1 tsk. tørret
10 stilke frisk timian eller 2 tsk. tørret
3 stilke frisk timian eller ½ tsk. tørret
200 g. spinat
300 g. spinat
100 g. spinat
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
30 g. parmesanost
45 g. parmesanost
15 g. parmesanost
Salt
Pasta (fuldkorn)
Løg
Hvidløg
Cherrytomat
Timian (frisk)
Spinat
Olie - smagsneutral
Peber
Parmesanost
Køkkenredskaber til italiensk pasta med sommergrønt
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 bageplade
Bagepapir
1 stor gryde med låg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor skål
1 rent viskestykke
1 sauterpande eller mellemstor gryde
1 grydeske
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Bageplade
Bagepapir
Stor gryde
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Viskestykke
Sauterpande
Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pasta
3.
Kom vand og salt i en stor gryde med låg. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, tilsætter du spaghettien. Læs på pakken, hvor lang tid den skal koge. Se videoen.
4.
Stil et dørslag i vasken. Når spaghettien er færdigkogt, så tag 1 deciliter af kogevandet og gem det til senere. Hæld resten af vandet fra pastaen gennem et dørslag.
Stil et dørslag i vasken. Når spaghettien er færdigkogt, så tag 1 ½ deciliter af kogevandet og gem det til senere. Hæld resten af vandet fra pastaen gennem et dørslag.
Stil et dørslag i vasken. Når spaghettien er færdigkogt, så tag ½ deciliter af kogevandet og gem det til senere. Hæld resten af vandet fra pastaen gennem et dørslag.
Sovs
5.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
6.
Skyl tomater, og skær dem i halve
7.
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl timian i vandet. Lad timian dryppe af på et rent viskestykke. Hak timian i små stykker. Se videoen.
8.
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl spinaten i vandet. Lad spinaten dryppe af på et rent viskestykke.
9.
Tag en sauterpande eller en mellemstor gryde, kom olie i panden, tænd for middelhøj varme og varm olien op.
10.
Kom løg og hvidløg på panden. Steg dem i et par minutter. Se videoen.
11.
Kom spinaten i lidt efter lidt. Det hele kan nok ikke være der på én gang. Spinaten falder sammen og fylder meget mindre, når den får varme.
12.
Når alt spinaten er faldet sammen, og vandet fra den er steget fra, så kom tomater og hakket timian op i gryden eller panden. Lad det hele stege i et par minutter.
13.
Kom kogevandet fra pastaen på panden. Smag sovsen til med salt og peber.
14.
Riv parmesanost på en grove side af rivejernet. Se videoen.
15.
Når spaghettien er al dente, så kom den op i panden til grøntsagerne, og rør det sammen. Kom ost ved, og lad det simre et par minutter, til det er blevet cremet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2288 kJ / 547 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 63 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer