
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Italiensk minestrone-suppe
Minestrone - italiensk grøntsagsssuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Vidste du, at minestrone betyder suppe på italiensk? Her får du en klassisk opskrift på italiensk minestrone, der ud over en masse grøntsager ofte indeholder pasta og tørrede bønner. Her har vi brugt friske grønne bønner, men du kan bruge alle mulige slags grøntsager. Så tøm grøntsagsskuffen i din minestrone året rundt, og red maden!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk minestrone-suppe
Ingredienser:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 porre
1 ½ porre
½ porre
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
½ squash
¾ squash
¼ squash
1 håndfuld grønne bønner
1 ½ håndfuld grønne bønner
½ håndfuld grønne bønner
8 cherrytomater
12 cherrytomater
4 cherrytomater
2 håndfulde babyspinat
3 håndfulde babyspinat
1 håndfulde babyspinat
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
1 ½ l vand
2 ¼ l vand
¾ l vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
1 tsk. tørret oregano
1½ tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret oregano
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
ca. 2 spsk. eddike
ca. 3 spsk. eddike
ca. 1 spsk. eddike
Tilbehør:
Groft brød

Løg

Hvidløg

Porre

Gulerod

Squash

Grønne bønner

Cherrytomat

Spinat

Olie - smagsneutral

Vand

Grøntsagsbouillon

Oregano (tørret)

Salt

Peber

Eddike - lagereddike

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber: til italiensk minestrone-suppe
1 stort fad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 si
1 gryde
1 grydelåg
1 paletkniv
1 spiseske
1 teske

Serveringsfad

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Si

Stor gryde

Grydelåg

Paletkniv

Spiseske

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil, og hak løget fint. Læg det på et stort fad eller tallerken.
Se videoen.
Se videoen.
Pil, og hak løget fint. Læg det på et stort fad eller tallerken. Se videoen.
4.
Pil, og hak hvidløget fint. Læg det på fadet. Se videoen.
Pil, og hak hvidløget fint. Læg det på fadet.
Se videoen.
Se videoen.
Pil, og hak hvidløget fint. Læg det på fadet.
Se videoen.
Se videoen.
5.
Skyl porrer, squash, grønne bønner og cherrytomater. Se videoen.
Skyl porrer, gulerod, squash, grønne bønner og cherrytomater. Se videoen.
Skyl porrer, gulerod, squash, grønne bønner og cherrytomater. Se videoen.
6.
Skyl og skræl gulerødder. Se videoen.
7.
Skær porrer, gulerødder og squash i tynde skiver, og læg dem på fadet. Se videoen.
Skær porrer, gulerødder og squash i tynde skiver, og læg dem på fadet. Se videoen.
Skær porrer, gulerødder og squash i tynde skiver, og læg dem på fadet. Se videoen.
8.
Nip enderne af de grønne bønner. Skær bønnerne i 3 stykker på hver cirka 2 centimeter. Læg dem over på fadet.
9.
Halver tomaterne, og læg dem på fadet.
Halver tomaterne, og læg dem på fadet.
Halver tomaterne, og læg dem på fadet.
10.
Kom vand i en balje, og skyl babyspinaten i vandet. Lad bladene dryppe af i en si, og læg dem på fadet.
Kom vand i en balje, og skyl babyspinaten i vandet. Lad bladene dryppe af i en si, og læg dem på fadet.
11.
Varm olie op i en gryde.
Varm olie op i en gryde.
12.
Svits løg og hvidløg i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.
Svits løg og hvidløg i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.
Svits løg og hvidløg i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.
13.
Tilsæt gulerødder, squash, bønner, cherrytomater og oregano, og svits i 3 minutter mere. Rør rundt imens.
Tilsæt gulerødder, squash, bønner, cherrytomater og oregano, og svits i 3 minutter mere. Rør rundt imens.
14.
Hæld vand og bouillonterninger i gryden. Bring det hele i kog, og læg låg på. Lad suppen koge i 10 minutter ved svag varme.
Hæld vand og bouillonterninger i gryden. Bring det hele i kog, og læg låg på. Lad suppen koge i 10 minutter ved svag varme.
Hæld vand og bouillonterning i gryden. Bring det hele i kog, og læg låg på. Lad suppen koge i 10 minutter ved svag varme.
15.
Smag til med salt, peber og eddike. Servér med groft brød til.
Se videoen.
Se videoen.
Smag til med salt, peber og eddike. Servér med groft brød til. Se videoen.
Smag til med salt, peber og eddike. Servér med groft brød til. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 849 kJ / 203 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 25 %
Fedt: 69 %
Heraf mættet fedt: 2,0 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer