- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Italiensk minestrone-suppe
Minestrone - italiensk grøntsagsssuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Vidste du, at minestrone betyder suppe på italiensk? Her får du en klassisk opskrift på italiensk minestrone, der ud over en masse grøntsager ofte indeholder pasta og tørrede bønner. Her har vi brugt friske grønne bønner, men du kan bruge alle mulige slags grøntsager. Så tøm grøntsagsskuffen i din minestrone året rundt, og red maden!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk minestrone-suppe
Ingredienser:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 porre
1 ½ porre
½ porre
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
½ squash
¾ squash
¼ squash
1 håndfuld grønne bønner
1 ½ håndfuld grønne bønner
½ håndfuld grønne bønner
8 cherrytomater
12 cherrytomater
4 cherrytomater
2 håndfulde babyspinat
3 håndfulde babyspinat
1 håndfulde babyspinat
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
1 ½ l vand
2 ¼ l vand
¾ l vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
1 tsk. tørret oregano
1½ tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret oregano
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
ca. 2 spsk. eddike
ca. 3 spsk. eddike
ca. 1 spsk. eddike
Tilbehør:
Groft brød
Løg
Hvidløg
Porre
Gulerod
Squash
Grønne bønner
Cherrytomat
Spinat
Olie - smagsneutral
Vand
Grøntsagsbouillon
Oregano (tørret)
Salt
Peber
Eddike - lagereddike
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber: til italiensk minestrone-suppe
1 stort fad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 si
1 gryde
1 grydelåg
1 paletkniv
1 spiseske
1 teske
Serveringsfad
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Si
Stor gryde
Grydelåg
Paletkniv
Spiseske
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Se videoen.
4.
Se videoen.
Se videoen.
5.
Skyl porrer, squash, grønne bønner og cherrytomater. Se videoen.
Skyl porrer, gulerod, squash, grønne bønner og cherrytomater. Se videoen.
Skyl porrer, gulerod, squash, grønne bønner og cherrytomater. Se videoen.
6.
Skyl og skræl gulerødder. Se videoen.
7.
Skær porrer, gulerødder og squash i tynde skiver, og læg dem på fadet. Se videoen.
Skær porrer, gulerødder og squash i tynde skiver, og læg dem på fadet. Se videoen.
Skær porrer, gulerødder og squash i tynde skiver, og læg dem på fadet. Se videoen.
8.
9.
10.
11.
12.
Svits løg og hvidløg i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.
Svits løg og hvidløg i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.
Svits løg og hvidløg i gryden i 2-3 minutter. Rør rundt imens. Se videoen.
13.
14.
Hæld vand og bouillonterninger i gryden. Bring det hele i kog, og læg låg på. Lad suppen koge i 10 minutter ved svag varme.
Hæld vand og bouillonterninger i gryden. Bring det hele i kog, og læg låg på. Lad suppen koge i 10 minutter ved svag varme.
Hæld vand og bouillonterning i gryden. Bring det hele i kog, og læg låg på. Lad suppen koge i 10 minutter ved svag varme.
15.
Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 849 kJ / 203 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 25 %
Fedt: 69 %
Heraf mættet fedt: 2,0 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer