1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Alt det andet >
  4. Desserter og drikke >
  5. Drikke >
  6. Saft >
  7. Hyldeblomstsaft med rabarber

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter. Se videoen.

4.

Skær vaniljestangen igennem på langs. Se videoen.

5.

Kom rabarber, vaniljestangen, citronsyre, vand og sukker i en stor gryde. Varm op til middel varme.

6.

Bring det hele langsomt i kog, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst. Det tager cirka 20 minutter.

7.

Ryst hyldeblomst-klaserne fri for insekter. Kom dem i en stor skål med låg til.

8.

Skær citronerne i skiver, og læg dem ovenpå blomsterne.

9.

Hæld den varme rabarber-sukkerlage over hyldeblomsterne og citronskiverne. Læg låg på skålen.

10.

Lad saften trække i 12 til 24 timer på køl.

11.

Skold dine glasflasker: Stil dem i vasken, og hæld kogende vand i flaskerne. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud. Brug grydelapper, så du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.

12.

Stil en si i en stor skål. Hæld saften gennem sien.

13.

Hæld saften i de rene patentflasker.

14.

Saften er koncentreret og skal fortyndes med vand efter smag, når du skal drikke den.

Næringsindhold per portion

Energi: 3130 kJ / 748 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 98 %

Fedt: 1 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rabarber, sådan ordner du dem

Rabarber, sådan ordner du dem

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Inspiration

Iste med lakrids og mint

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 80 min

Hyldeblomstdrik med passionsfrugt

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Rabarbersaft

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 20 min

Boblende lemonade

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min