
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Drikke>
- Saft>
- Hyldeblomstsaft med rabarber
Hyldeblomstsaft med rabarber
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hej sommerlover! Tørster du efter noget forfriskende? Så tjek vores enkle opskrift på skrigende rød saft med hyldeblomst og rabarber. Juice smagen af en varm sommer!
Tip: Hvis du synes vaniljestang er for dyrt kan du bruge 1 spsk. vaniljesukker i stedet.
Drikken kan holde sig en uges tid i køleskabet, da der ikke er tilsat konserveringsmiddel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hyldeblomstsaft med rabarber
Ingredienser
1 kg rabarberstilke (uden blade)
1 vaniljestang
40 g. citronsyre
2 l. vand
700 g. sukker
60 store klaser hyldeblomster
2 citroner (øko)

Rabarber

Vaniljestang

Citronsyre

Vand

Sukker

Citron
Køkkenredskaber til hyldeblomstsaft med rabarber
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 gryde
1 grydeske
1 stor skål med låg
2 patentflasker

Køkkenvægt

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem gryde

Grydeske

Stor røreskål

Pantentflaske - saftflaske - glasflaske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter. Se videoen.
4.
Skær vaniljestangen igennem på langs. Se videoen.
5.
Kom rabarber, vaniljestangen, citronsyre, vand og sukker i en stor gryde. Varm op til middel varme.
6.
Bring det hele langsomt i kog, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst. Det tager cirka 20 minutter.
7.
Ryst hyldeblomst-klaserne fri for insekter. Kom dem i en stor skål med låg til.
8.
Skær citronerne i skiver, og læg dem ovenpå blomsterne.
9.
Hæld den varme rabarber-sukkerlage over hyldeblomsterne og citronskiverne. Læg låg på skålen.
10.
Lad saften trække i 12 til 24 timer på køl.
11.
Skold dine glasflasker: Stil dem i vasken, og hæld kogende vand i flaskerne. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud. Brug grydelapper, så du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.
12.
Stil en si i en stor skål. Hæld saften gennem sien.
13.
Hæld saften i de rene patentflasker.
14.
Saften er koncentreret og skal fortyndes med vand efter smag, når du skal drikke den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3130 kJ / 748 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 98 %
Fedt: 1 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer