
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Grill og bålmad>
- Hotdogs
Hotdogs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hotdogs
Hotdogbrød:
1 ¼ dl. mælk
2 dl mælk
¾ dl. mælk
1 ¼ dl. vand
2 dl vand
¾ dl. vand
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
1/2 tsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
6 dl. hvedemel
12 ½ dl hvedemel
4 dl. hvedemel
1 ½ dl grahamsmel
Tilbehør:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
10 pølser
15 pølser
5 pølser
Agurkesalat
Ketchup

Mælk

Vand

Olie - smagsneutral

Sukker

Salt

Gær

Hvedemel

Pølser

Agurkesalat

Tomatketchup
Køkkenredskaber: til hotdogs
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 lille gryde
1 stor skål
1 grydeske
Husholdningsfilm
1 rent viskestykke
Bagepapir
1 bageplade
2 bageplader
1 stegepande
1 bagerist
1 brødkniv

Decilitermål

Spiseske

Lille gryde

Stor røreskål

Grydeske

Husholdningsfilm

Viskestykke

Bagepapir

Bageplade

Stegepande

Bagerist

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hotdogsbrøddej:
3.
Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.
4.
Hæld vandet og mælken i en skål. Tilsæt olie, salt og sukker.
5.
Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.
6.
Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.
7.
Tilsæt grahamsmel. Rør rundt. Tilsæt hvedemel, men gem cirka 1/2 dl.
Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.
Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.
8.
Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Se videoen.
9.
Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
10.
Læg bagepapir på en bageplade.
Læg bagepapir på to bageplader.
11.
Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og del den i to lige store klumper.
12.
Skær hver klump dej ud i 5 stykker.
Skær den ene klump dej ud i 7 stykker og den anden i 8 stykker.
Skær den ene klump dej ud i 3 stykker og den anden i 2 stykker.
13.
Form hvert stykke til et pølsebrød, og læg dem på bagepladen. Brødene skal røre ved hinanden.
Form hvert stykke til et pølsebrød, og læg dem på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden. Brug eventuelt 2 bageplader.
Form hvert stykke til et pølsebrød, og læg dem på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden.
14.
Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.
Form og bag hotdogbrødene:
15.
Tænd ovnen på 225 grader.
16.
Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Se videoen.
Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Se videoen.
17.
Lad brødene køle af på en bagerist.
Tilbehør:
18.
Varm olie op på en stegepande. Steg pølserne i cirka 5 minutter.
19.
Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom ketchup og agurkesalat ovenpå.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4042 kJ / 962 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt 12g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer