- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Hjemmelavet spinatpasta
Hjemmelavet spinatpasta
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Svær
Lav din egen grønne pasta! Vent lige… grøn pasta? A’ hvad? Den er god nok. Du kan nemlig bruge spinat til at farve pastaen grøn, fordi spinat indeholder det grønne farvestof klorofyl. Smart, ik’? Spis pastaen som du plejer.
Tip: Det er en god idé at være to personer, når man skal lave frisk pasta. Hvis du ikke har en pastamaskine, kan du rulle pastaen ud med en kagerulle. Den skal rulles helt tyndt, og så kan den foldes og skæres i strimler med en skarp kniv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hjemmelavet spinatpasta
Hjemmelavet spinatpasta:
150 g. frisk spinat
225 g. frisk spinat
75 g. frisk spinat
2 æg
3 æg
1 æg
½ tsk. fint salt
¾ tsk. fint salt
¼ tsk. fint salt
400 g. hvedemel
600 g. hvedemel
200 g. hvedemel
Salt til at koge pasta
Spinat
Æg
Salt
Hvedemel
Køkkenredskaber til hjemmelavet spinatpasta
1 køkkenvægt
1 teske
1 lille gryde
1 si
1 kop
1 minihakker eller 1 stavblender
1 stor skål
Husholdningsfilm eller 1 frysepose
1 pastamaskine eller 1 kagerulle
1 stor gryde
Køkkenvægt
Teske
Lille gryde
Si
Kop
Stavblender
Stor røreskål
Husholdningsfilm
Køkkenrulle
Stor gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lave pastadej:
3.
Sæt en gryde med vand i kog. Kom spinaten i, når vandet koger.
4.
Lad spinaten blanchere i 1 minut, og tag det derefter op igen.
5.
Lad spinaten dryppe af i en si.
6.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en minihakker. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en minihakker. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en minihakker. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Tilsæt den blancherede spinat, og blend det til en ensartet masse. Spinaten skal være helt findelt. Du kan også bruge en stavblender.
8.
Bland salt og hvedemel i en skål, og tilsæt ægge-spinat-massen.
9.
Ælt alle ingredienserne sammen. Når det bliver svært at ælte i skålen, kan du ælte videre på bordet. Dejen skal æltes i 5-10 minutter.
10.
Dæk dejen helt med husholdningsfilm, eller kom den i en frysepose.
11.
Læg dejen på køl i minimum 30 minutter.
Pastaen kan ligge på køl i 2-3 dage, og kan også fryses i 1-2 måneder.
Forme hjemmelavet pasta:
12.
Del dejen i mindre stykker, og kør dem igennem pastamaskinen. Du kan også rulle den tyndt ud med en kagerulle.
13.
Skær den udrullede pastadej i strimler med pastamaskinen eller med en skarp kniv.
14.
Du kan også hænge spinatpastaen til tørre og gemme den til en anden dag. Hvis den er tørret, skal den koge i lidt længere tid.
Pastadejen kan holde sig frisk på køl 2-3 dage.
Koge hjemmelavet pasta:
15.
Kom rigeligt med vand i en gryde og 1 teskefuld salt per 1 liter vand.
16.
Lad vandet komme op og koge, og tilsæt så den friske pasta.
17.
Kog pastaen i cirka 2-3 minutter, og hæld vandet fra.
18.
Server den grønne spinatpasta med den sovs, du bedst kan lide.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 816 kJ / 195 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 10 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer