- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Tilbehør >
- Dip, dressinger og sovs >
- Hjemmelavet pesto
Hjemmelavet pesto
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Du kan bruge pestoen som dip til brød eller i en sandwich. Pesto smager også skønt vendt sammen med nykogt pasta.
Tip: Du kan erstatte pinjekerner med solsikkekerner, eller lave en rød pesto i stedet for grøn, ved at erstatte basilikum med 1 ½ spiseske soltørrede tomater.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hjemmelavet pesto
Ingredienser
1 bundt basilikum
½ bundt basilikum
15 g. pinjekerner
7 g. pinjekerner
1 ¼ dl. olie
½ dl. olie
1 fed hvidløg
½ fed hvidløg
20 g. parmesanost
10 g. parmesanost
1 knivspids salt
½ knivspids salt

Basilikum

Pinjekerner

Olie - smagsneutral

Hvidløg

Parmesanost

Salt
Køkkenredskaber til hjemmelavet pesto
1 lille skål
1 stegepande
1 rivejern
1 blender/foodprocessor
1 decilitermål

Lille røreskål

Stegepande

Rivejern

Søjleblender

Decilitermål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3272 kJ / 778 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 1 %
Fedt: 96 %
12,1 g mætted fedt pr 100 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer