
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Hjemmelavet pesto
Hjemmelavet pesto
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Du kan bruge pestoen som dip til brød eller i en sandwich. Pesto smager også skønt vendt sammen med nykogt pasta.
Tip: Du kan erstatte pinjekerner med solsikkekerner, eller lave en rød pesto i stedet for grøn, ved at erstatte basilikum med 1 ½ spiseske soltørrede tomater.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hjemmelavet pesto
Ingredienser
1 bundt basilikum
½ bundt basilikum
15 g. pinjekerner
7 g. pinjekerner
1 ¼ dl. olie
½ dl. olie
1 fed hvidløg
½ fed hvidløg
20 g. parmesanost
10 g. parmesanost
1 knivspids salt
½ knivspids salt

Basilikum

Pinjekerner

Olie - smagsneutral

Hvidløg

Parmesanost

Salt
Køkkenredskaber til hjemmelavet pesto
1 lille skål
1 stegepande
1 rivejern
1 blender/foodprocessor
1 decilitermål

Lille røreskål

Stegepande

Rivejern

Søjleblender

Decilitermål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom koldt vand i en skål. Skyl basilikum i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.
4.
Kom pinjekernerne på en tør stegepande. Tænd for blusset, og rist pinjekernerne, til de er gyldne.
5.
Pil hvidløget.
6.
Riv parmesanosten.
7.
Kom basilikum, pinjekerner, hvidløg og olie i en blender. Blend, til det er en ensartet pesto uden klumper.
8.
Tilsæt parmesanost, og smag til med salt. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3272 kJ / 778 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 1 %
Fedt: 96 %
12,1 g mætted fedt pr 100 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer