
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Pisket dej>
- Hindbærroulade
Hindbærroulade
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Har du nogensinde fået serveret hindbærroulade hjemme ved din bedstemor? Eller måske smagt den færdigkøbte roulade fra supermarkedet? Den hjemmelavede er KLART den bedste. Hold nu …. hvor det smager godt. Mormormad? Jeps. Lækkert? I dén grad :-D
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hindbærroulade
Rouladedej:
4 æg
90 g. sukker
25 g. majsstivelse
60 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fyld:
90 g. sukker
1 ½ dl. hindbærmarmelade

Æg

Sukker

Majsstivelse

Hvedemel

Bagepulver

Hindbærmarmelade
Køkkenredskaber til hindbærroulade
1 decilitermål
Bagepapir
1 bageplade
1 kop
1 stor skål
1 elpisker
1 si
1 spiseske

Decilitermål

Bagepapir

Bageplade

Kop

Stor røreskål

Elpisker

Si

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bund:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade - fold en lille kant op hele vejen rundt, så papiret bliver 15 x 40 centimeter.
4.
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Kom sukker i skålen. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til det er lyst og skummende.
6.
Si Maizenamel, hvedemel og bagepulver ned i skålen. Vend det forsigtigt rundt med dejskraberen, så det bliver ved med at være luftigt.
7.
Hæld dejen ud på bagepapiret. Sæt bagepladen i ovnen, og bag kagebunden i cirka 8 minutter, til den er gylden.
Rul rouladen:
8.
Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet. Drys bagepapiret med sukker. Vend den bagte roulade-bund ud på bagepapiret med sukker på, så den gyldne side vender ned mod sukkeret. Træk forsigtigt det øverste bagepapir af.
9.
Smør ¾ af dejen med hindbærmarmelade. Den korte side længst væk fra dig selv, skal marmeladen smøres ud til cirka 4 centimeter fra kanten.
10.
Rul rouladen fast sammen. Begynd i den korte ende, hvor marmeladen er fordelt helt ud til kanten. Brug bagepapiret til at klemme rouladen sammen. Træk papiret af, efterhånden som rouladen bliver rullet sammen.
11.
Vend rouladen, så sammenføjningen vender nedad, og lad den køle af.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 720 kJ / 172 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 78 %
Fedt: 13 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer