1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Pisket dej>
  5. Hindbærroulade

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bund:

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på en bageplade - fold en lille kant op hele vejen rundt, så papiret bliver 15 x 40 centimeter.

4.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

5.

Kom sukker i skålen. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, til det er lyst og skummende.

6.

Si Maizenamel, hvedemel og bagepulver ned i skålen. Vend det forsigtigt rundt med dejskraberen, så det bliver ved med at være luftigt.

7.

Hæld dejen ud på bagepapiret. Sæt bagepladen i ovnen, og bag kagebunden i cirka 8 minutter, til den er gylden.

Rul rouladen:

8.

Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet. Drys bagepapiret med sukker. Vend den bagte roulade-bund ud på bagepapiret med sukker på, så den gyldne side vender ned mod sukkeret. Træk forsigtigt det øverste bagepapir af.

9.

Smør ¾ af dejen med hindbærmarmelade. Den korte side længst væk fra dig selv, skal marmeladen smøres ud til cirka 4 centimeter fra kanten.

10.

Rul rouladen fast sammen. Begynd i den korte ende, hvor marmeladen er fordelt helt ud til kanten. Brug bagepapiret til at klemme rouladen sammen. Træk papiret af, efterhånden som rouladen bliver rullet sammen.

11.

Vend rouladen, så sammenføjningen vender nedad, og lad den køle af.

Næringsindhold per portion

Energi: 720 kJ / 172 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 78 %

Fedt: 13 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 105 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min