Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bunde:

3.

Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

4.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det ned i skålen. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

5.

Kom sukker i skålen med æg. Pisk æg og sukker sammen i 3-4 minutter, til det er en tyk og stiv skum. Se videoen.

6.

Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål, og si det i æggesnapsen. Vend det hele sammen med en dejskraber.

7.

Kom bagepapir i springformen, og smør siderne med lidt smør. Klip kanterne af bagepapiret af. Se videoen.

8.

Hæld dejen i springformen. Brug en dejskraber til at få det hele med. Skub forsigtigt dejen ud mod kanten af formen med dejskraberen, så der kommer en lille fordybning i midten. Se videoen.

9.

Bag kagen i cirka 30 minutter midt i ovnen. Når den er færdig, så stil den på en bagerist.

10.

Åben forsigtigt springformen, og vend kagen ud af formen, så den har toppen nedad. Lad den køle af på en bagerist.

Kagecreme:

11.

Slå et æg ud i koppen, tjek for skaller, og kom det op i gryden. Gentag med det andet æg, og pisk æggene sammen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

12.

Tilsæt sukker, majsstivelse, mælk og vaniljesukker. Pisk cremen sammen.

13.

Sæt kogepladen på middel varme, og bring kagecremen i kog. Rør imens. Når cremen koger, så lad den koge, indtil den bliver tyk. Pisk hele tiden med piskeriset, så det ikke brænder på. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.

14.

Hæld cremen i en skål og drys lidt sukker på toppen. Så kommer der ikke skind på. Stil eventuelt cremen på køl.

Fyld:

15.

Skræl bananer, og skær dem i tynde skiver.

16.

Kom fløde i skålen, og pisk den til flødeskum. Se videoen.

17.

Kom blåbærrene i dørslaget, og skyl dem i koldt vand. Lad blåbærrene tørre på et rent viskestykke.

Samle lagkage:

18.

Skær en lille rille midt på kagens kant hele vejen rundt. Der er der at du skal dele bunden. Se videoen.

19.

Tag et langt stykke sytråd. Sæt sytråden i rillen, og sno den rundt om kagen. Hiv i begge ender af sytråden på samme tid. På den måde bruger du sytråden til at skære kagen midt over.

Du kan også bruge en stor skarp kniv. Pas på du ikke skærer skævt.

20.

Læg den nederste af dine lagkagebunde på et kagefad. Se videoen.

21.

Fordel marmelade i et tyndt lag på bunden.

22.

Fordel et lag kagecreme ovenpå marmeladen. Brug cirka 1/3 del af din kagecreme.

23.

Fordel bananskiverne i ét lag ovenpå cremen, og drys halvdelen af blåbærene over.

24.

Læg den øverste lagkagebund ovenpå, og giv kagen et let tryk hele vejen rundt langs kanten, så fyldet fordeler sig jævnt. Se videoen.

25.

Pisk fløden til flødeskum.

26.

Kom flødeskum i sprøjteposen med en dejskraber. Hvis al din flødeskum ikke kan være i posen, så gentager du bare dette én gang til. Se videoen.

27.

Hold godt fast i din sprøjtepose med den ene hånd, og brug den anden hånd til at styre med. Kom flødeskummet på siden af lagkagen i lodrette baner, mens du forsigtigt presser det ud af posen. Se videoen.

28.

Tag en si, og kom flormelis i. Drys et let lag ud over kagen som en snesky, og pynt med blåbær på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 18849 kJ / 4505 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 113 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej, æggesnaps

Pisket dej, æggesnaps

Springform, smøre

Springform, smøre

Pisket dej, fylde springform

Pisket dej, fylde springform

Kagecreme

Kagecreme

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Lagkage - dele bund i to - Metode.mp4

Lagkage - dele bund i to - Metode.mp4

Lagkage, samle

Lagkage, samle

Lagkage, pynte med flormelis

Lagkage, pynte med flormelis

Flødeskum, sprøjtepose

Flødeskum, sprøjtepose

Flødeskum, sprøjteteknik

Flødeskum, sprøjteteknik

Inspiration

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Donuts

Medium

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 25 min