Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

4.

Tag en kop og en stor skål frem. Slå et æg ud i koppen, og hæld det ned i skålen. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

5.

Tag en håndmixer. Kom sukker i skålen med æggene. Pisk æg og sukker sammen i 3-4 minutter, til det er en tyk og stiv skum. Se videoen.

6.

Tag en lille skål. Kom hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen.

7.

Tag en si og en dejskraber. Hæld hvedemel og bagepulver gennem sien ned i den luftige skum. Vend det forsigtigt rundt i skummet med en dejskraber, så dejen bliver ved med at være luftig. Se videoen.

8.

Tag en springform, og åbn den. Smør siden af springformen med smør. Kom bagepapir på bunden, og luk springformen. Klip kanterne af bagepapiret af. Se videoen.

9.

Hæld dejen i springformen. Tag en ske. Skub forsigtigt dejen ud mod kanten af formen med bagsiden af skeen, så der kommer en lille fordybning i midten.

10.

Bag kagen i cirka 30 minutter midt i ovnen. Når den er færdig, så stil den på en bagerist. Begynd at lave kagecreme og fyld til din lagkage, mens kagen bager.

11.

Kagecreme: Tag en kop, en mellemstor gryde og et piskeris. Slå et æg ud i koppen. Kom det op i gryden. Gentag med det andet æg, og pisk æggene sammen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

12.

Tilsæt sukker, majsstivelse, mælk og vaniljesukker. Pisk cremen sammen.

13.

Sæt kogepladen på middel varme, og bring kagecremen i kog. Rør imens. Når cremen koger, så lad den koge, indtil den bliver tyk. Pisk hele tiden med piskeriset, så det ikke brænder på. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.

14.

Lad kagecremen blive helt kold. Stil den gerne i køleskabet.

15.

Fyld: Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skræl bananer, og skær dem i tynde skiver.

16.

Tag en skål og håndmixer. Kom fløde i skålen, og pisk den til flødeskum. Se videoen.

17.

Tag et dørslag. Kom blåbærrene i dørslaget, og skyl dem i koldt vand. Lad blåbærrene tørre på et rent viskestykke.

18.

Åben forsigtigt springformen, og vend kagen ud af formen, så den har toppen nedad. Lad den køle af på en bagerist.

19.

Når kagen har kølet af, så skær en lille rille midt på kagens sider hele vejen rundt. Der, hvor du vil dele bunden. Se videoen.

20.

Tag et langt stykke sytråd. Sæt sytråden i rillen, og sno den rundt om kagen. Hiv i begge ender af sytråden på samme tid. På den måde bruger du sytråden til at skære kagen midt over.

21.

Tag et kagefad. Læg den nederste af dine lagkagebunde på fadet. Se videoen.

22.

Fordel din yndlings-marmelade i et tyndt lag på bunden.

23.

Fordel et lag kagecreme ovenpå marmeladen. Brug cirka1/3 del af din kagecreme.

24.

Fordel banan-skiverne i ét lag ovenpå cremen, og drys halvdelen af blåbærene over.

25.

Læg den øverste lagkagebund ovenpå, og giv kagen et let tryk hele vejen rundt langs kanten, så fyldet fordeler sig jævnt. Se videoen.

26.

Tag en sprøjtepose med en tylle og en dejskraber. Fold posen op, og kom flødeskum i med dejskraberen. Kom flødeskum i sprøjteposen med dejskraberen. Hvis al din flødeskum ikke kan være i posen, så gentager du bare dette én gang til. Se videoen.

27.

Hold godt fast i din sprøjtepose med den ene hånd, og brug den anden hånd til at styre med. Kom flødeskummet på siden af lagkagen i lodrette baner, mens du forsigtigt presser det ud af posen. Se videoen.

28.

Tag en si, og kom flormelis i. Drys et let lag ud over kagen som en snesky, og pynt med blåbær på toppen.

29.

Nu er kagen klar til servering.

Næringsindhold per portion

Energi: 1551 kJ / 371 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 11,4 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej, æggesnaps

Pisket dej, æggesnaps

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, fylde springform

Pisket dej, fylde springform

Kagecreme

Kagecreme

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Lagkage - dele bund i to - Metode.mp4

Lagkage - dele bund i to - Metode.mp4

Lagkage, samle

Lagkage, samle

Lagkage, pynte med flormelis

Lagkage, pynte med flormelis

Flødeskum, sprøjtepose

Flødeskum, sprøjtepose

Flødeskum, sprøjteteknik

Flødeskum, sprøjteteknik

Inspiration

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 62 min