
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Helenas amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager med bacon
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Helena er juniorkok og har lavet denne ret sammen med GoCook. Helena har familie fra USA, hvor disse tykke og ”fluffy” amerikanske pandekager stammer fra. Helena elsker at bage pandekagerne i weekenden, og hvis det skal være ægte amerikansk, så skal de serveres med bacon, sirup og et spejlæg på toppen. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til helenas amerikanske pandekager
Pandekagedej:
3 spsk. smør
2 æg
2 spsk. sukker
½ l kærnemælk
4 ½ dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. salt
Smør til stegning
Tilbehør:
Sirup
Marmelade
Din yndlingsfrugt
½ pakke bacon i skiver

Smør

Æg

Sukker

Kærnemælk

Hvedemel

Bagepulver

Natron

Salt

Ahornsirup

Hindbærmarmelade

Æble

Bacon
Køkkenredskaber: til helenas amerikanske pandekager
2 spiseskeer
1 decilitermål
1 teske
1 lille gryde
1 spatel
2 store skåle
1 elpisker
1 røreske
1 dejskraber
1 stor stegepande
2 store tallerkener
Køkkenrulle

Spiseske

Decilitermål

Teske

Lille gryde

Spatel

Stor røreskål

Elpisker

Røreske

Dejskraber

Stegepande

Middagstallerken

Køkkenrulle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej:
3.
Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smøret op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.
Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smør op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.
Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smør op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.
4.
Tag gryden væk fra varmen, og lad det smeltede smør køle af.
5.
Del de 2 æg i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Del æggene i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Del ægget i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Kom 2 spiseskeer sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.
Kom 3 spiseskeer sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.
Kom 1 spiseske sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.
7.
Tag skålen med æggeblommerne, og hæld kærnemælk i skålen. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Rør det hele sammen.
8.
Kom hvedemel, bagepulver, natron og salt op i skålen med æggeblommer, mælk og smør. Tag igen elpiskeren, og pisk nu alle ingredienserne sammen. Pisk ikke for meget. Du skal blot have en ensartet dej, som er uden melklumper.
9.
Vend forsigtigt de piskede æggehvider ned i dejen med en dejskraber. Rør forsigtigt rundt, til du har en ensartet dej.
Stege pandekagerne:
10.
Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.
Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.
Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.
11.
Kom en lille klat smør på stegepanden, og lad smøret smelte.
12.
Amerikanske pandekager skal ikke være tynde, som dem vi kender, men små og buttede.
13.
Hæld 2-3 små klatter dej til hver sin pandekage op på den varme stegepande. Undgå, at de rører hinanden.
14.
Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter, og vend dem med en paletkniv. Steg dem på den anden side i 1 minut.
15.
Læg pandekagerne på en tallerken, og dæk dem med stanniol, så de bliver ved med at være varme.
16.
Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små amerikanske pandekager.
Steg bacon:
17.
Lad stegepanden blive på middel varme, og fordel baconskriverne derpå. Steg dem sprøde, og vend dem et par gange undervejs. Få eventuelt en voksen til at hjælpe - det kan nemt sprøjte lidt.
18.
Læg de sprøde baconskiver på en tallerken med køkkenrulle.
19.
Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.
Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.
Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2093 kJ / 500 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer