1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Fjerkræ>
  5. Hel kylling med citron

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

4.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Kom den op i skålen.

5.

Hak persillen fint. Se videoen.

6.

Riv skallen fra 1 citron. Se videoen.

7.

Pil og hak hvidløget fint. Se videoen.

8.

Kom hakket persille, citronskal, hakket hvidløg, salt og peber i en skål og bland det godt sammen.

9.

Skyl kyllingen grundigt under vandhanen - både indvendig og udvendigt. Se videoen.

10.

Læg kyllingen på ryggen i et olie-smurt ovnfast fad.

11.

Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med persille-blandingen. Løft skindet forsigtigt af ved brystkødet og kom noget krydderblanding ind under skindet. Vend den om, så den har ryggen opad.

12.

Halver citronerne og kom dem ind i kyllingen. Hæld vandet ved kyllingen.

13.

Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen i cirka 1 time.

14.

Tag kyllingen op af fadet og læg den på et skærebræt, så den kan køle lidt af.

15.

Hæld fonden eller væsken fra fadet igennem en si og ned i en skål.

16.

Smelt smørret i en lille gryde. Kom mel i og pisk, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fonden lidt ad gangen.

17.

Pisk igen, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fløden og varm sovsen igennem. Smag sovsen til med salt og peber.

18.

Server kyllingen og sovsen til dit yndlings-tilbehør.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Kylling, ordne og stege hel

Kylling, ordne og stege hel

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 66 min