
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Hel kylling med citron
Hel kylling med citron
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her kommer en rigtig mormor-ret, til når der rigtig skal hygges om aftensmaden i weekenden. Server den saftige kylling og verdens lækreste kylle-citron-flødesovs med kogte kartofler.
TIP: Brug løvstikke i stedet for persille. Den er svær at skaffe, men hold nu op, hvor den smager godt!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hel kylling med citron
Kylling:
4 dl. persille
2 citroner, økologisk
2-3 fed hvidløg
2 tsk. salt
2 tsk. peber
1 hel kylling
3 dl. vand
Sovs:
1 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
3 dl. stegefond
½ dl. fløde

Persille

Citron økologisk

Hvidløg

Salt

Peber

Kylling

Vand

Smør

Hvedemel

Piskefløde
Køkkenredskaber til hel kylling med citron
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille skål
1 ovnfast fad
1 si
1 mellemstor skål
1 lille gryde
1 piskeris

Decilitermål

Teske

Spiseske

Rivejern

Skærebræt

Stor skarp kniv

Lille skål

Ovnfast fad

Si

Mellem skål

Lille gryde

Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
4.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Kom den op i skålen.
5.
Hak persillen fint. Se videoen.
6.
Riv skallen fra 1 citron. Se videoen.
7.
Pil og hak hvidløget fint. Se videoen.
8.
Kom hakket persille, citronskal, hakket hvidløg, salt og peber i en skål og bland det godt sammen.
9.
Skyl kyllingen grundigt under vandhanen - både indvendig og udvendigt. Se videoen.
10.
Læg kyllingen på ryggen i et olie-smurt ovnfast fad.
11.
Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med persille-blandingen. Løft skindet forsigtigt af ved brystkødet og kom noget krydderblanding ind under skindet. Vend den om, så den har ryggen opad.
12.
Halver citronerne og kom dem ind i kyllingen. Hæld vandet ved kyllingen.
13.
Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen i cirka 1 time.
14.
Tag kyllingen op af fadet og læg den på et skærebræt, så den kan køle lidt af.
15.
Hæld fonden eller væsken fra fadet igennem en si og ned i en skål.
16.
Smelt smørret i en lille gryde. Kom mel i og pisk, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fonden lidt ad gangen.
17.
Pisk igen, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fløden og varm sovsen igennem. Smag sovsen til med salt og peber.
18.
Server kyllingen og sovsen til dit yndlings-tilbehør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer