
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Sommer>
- Hel kylling i grøntsagsfad
Hel kylling i grøntsagsfad
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kylling og grøntsager i sæson er klimavenlig mad. Du kan vælge lige præcis de grøntsager, som du bedst kan lide til grøntsagsfadet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hel kylling i grøntsagsfad
Helstegt kylling:
3 spsk. olie
4½ spsk. olie
1½ spsk. olie
1 kylling
1½ kylling
½ kylling
1 tsk. tørret timian
1½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
1 spsk. sukker
1½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
1 spsk. salt
1½ spsk. salt
½ spsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Grøntsagsfad:
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
2 løg
3 løg
1 løg
1 squash
1½ squash
½ squash
2 peberfrugter
3 peberfrugter
1 peberfrugter
2 majskolber
3 majskolber
1 majskolber
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
1 tsk. tørret timian
1½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Græsk salat:
50 gr. græskarkerner
75 gr. græskarkerner
25 gr. græskarkerner
5 cherrytomater
8 cherrytomater
3 cherrytomater
1 agurk
¾ agurk
¼ agurk
75 gr. feta
120 gr. feta
40 gr. feta

Olivenolie

Kylling

Timian (tørret)

Sukker

Salt

Peber

Gulerod

Løg

Squash

Peberfrugt

Majs

Græskarkerner

Cherrytomat

Agurk

Fetaost
Køkkenredskaber til hel kylling i grøntsagsfad
2 spiseskeer
1 teske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 skærebrætter
2 store ovnfaste fade
1 lille skål
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 mellem gryde med låg
1 lille skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 mellem skål

Spiseske

Teske

Køkkenvægt

Decilitermål

Skærebræt

Stort ovnfast fad

Lille skål

Stor skarp kniv

Kartoffelskræller

Mellem gryde

Lille skarp kniv

Stegepande

Paletkniv

Mellem skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling:
3.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. Smør et ovnfast fad med 1 spiseske olie.
4.
Rens kyllingen ved at tjekke om der er indvolde i kyllingen eller fjerrester. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå kylling. Se videoen.
5.
Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad. Vask hænder.
6.
Kom olie, timian, sukker, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Hæld marinaden over kyllingen, og brug hænderne til at fordele/gnide det ind i kyllingekødet. Vask hænder
7.
Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Se videoen.
8.
Imens kyllingen steger, så lav grøntsagsfadet.
Grøntsagsfad:
9.
Skyl grøntsagerne, og skær dem i mundrette stykker, cirka 3 x 3 centimeter. Kom grøntsagerne i et ovnfast fad.
10.
Pil bladene og strengene af majskolberne. Skær stilkene af og skær kolberne i tykke skiver. Kom dem op i det ovnfaste fad. Se videoen.
11.
Kom olie og krydderier på grøntsagerne, og vend det sammen, så alle grøntsagerne er dækket af olie.
12.
Kom grøntsagsfadet i ovnen under kyllingen, når der er 15 minutter, til kyllingen er færdig.
Græsk salat:
13.
Varm en stegepande op, og kom græskarkerner på den tørre pande.
14.
Rist græskarkernerne i 5 minutter, eller til de er gyldne. Rør indimellem, så de ikke brænder på.
15.
Skyl tomaterne og agurken. Skær tomaterne i halve, og skær agurkerne i tern. Kom det på i en mellemstor skål.
16.
Bræk fetaen i mindre stykker og kom de ristede græskarkerner og feta op i skålen. Hæld eventuelt din yndlingsdressing over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4420 kJ / 1057 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 61 %
Heraf mættet fedt: 17 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer