- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Haydari med peberfrugter
Haydari med peberfrugter
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Haydari er en mellemøstlig yoghurt-ret med friske krydderurter og hvidløg. I Danmark ses den oftest med feta og peberfrugt. I Mellemøsten benyttes den ofte som tilbehør til en buffet også kaldet meze.
Den er perfekt til falafler og pitabrød. Opskriften giver cirka 3 deciliter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til haydari med peberfrugter
Haydari:
2 stk. røde peberfrugter (ca. 350 g.)
3 stk. røde peberfrugter (ca. 525 g.)
1 stk. røde peberfrugter (ca. 175 g.)
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
200 g. feta
300 g. feta
100 g. feta
1-2 hvidløg
2-3 hvidløg
1 hvidløg
2 tsk. citron
3 tsk. citron
1 tsk. citron
1 dl. græsk eller tyrkisk yoghurt
1½ dl. græsk eller tyrkisk yoghurt
½ dl. græsk eller tyrkisk yoghurt
1 knivspids peber
1 knivspids chilipulver eller cayennepeber
1-2 dl. persille
2-3 dl. persille
1 dl. persille
Olivenolie
Fetaost
Hvidløg
Citron
Græsk yoghurt
Peber
Chili (stødt)
Persille bredbladet
Køkkenredskaber til haydari med peberfrugter
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 kniv bestik
1 ark bagepapir
1 bageplade
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 frysepose
1 minihakker eller blender
1 lille skarp kniv
1 citruspresser
2 mellem skåle
1 rent viskestykke
1 teske
1 pensel
1 lille skål
Spiseske
Køkkenvægt
Decilitermål
Kniv bestik
Bagepapir
Bageplade
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Frysepose
Søjleblender
Urtekniv
Citruspresser
Mellem røreskål
Viskestykke
Teske
Bagepensel
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bag peberfrugterne:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
5.
Skyl peberfrugterne og tør dem med et rent viskestykke.
6.
Stil peberfrugterne på højkant, og skær dem over på midten. Riv stokken af, og fjern kernerne og de hvide hinder.
7.
Læg peberfrugterne på bagepladen med skindet opad, og pensl dem med olie.
8.
Bag peberfrugterne i ovnen i 15-20 minutter. Skindet må gerne blive farvet lidt sort.
9.
Kom de varme peberfrugter i en frysepose, og lad dem køle lidt af.
Haydari:
10.
Pil skindet af peberfrugterne når de er kølet af, og kom “kødet” i en minihakker.
11.
Pil hvidløget, og kom det op i minihakkeren.
12.
Skær citronen over på midten, og pres saften med en citruspresser. Se videoen.
13.
Kom 2 tsk. citronsaft op i minihakkeren, og tilsæt feta.
14.
Blend det hele til en ensartet masse.
15.
Hæld massen op i en skål.
16.
Skyl persillen i en mellemstor skål med vand. Tag persillen op af vandet, og tør den med et rent viskestykke. Se videoen.
17.
Hak persillen groft, og kom dem op til fetacremen. Tilsæt græsk yoghurt, og vend det hele sammen. Se videoen.
18.
Smag haydarien til med peber, cayennepeber og eventuelt ekstra citronsaft.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 971 kJ / 232 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 10 %
Fedt: 68 %
Heraf mættet fedt: 24 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer