Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Kom havregryn i en stor skål.

5.

Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved lav varme.

6.

Hæld smørret i skålen med havregryn og rør det sammen.

7.

Slå ægget ud i en kop. Kom æg og sukker op i skålen og rør sammen. Se videoen.

8.

Kom mel og bagepulver i skålen og rør dejen sammen.

9.

Vask appelsinen grundigt og tør den i et rent viskestykke.

10.

Riv appelsinskallen på den fine side af et rivejern. Kom appelsinskal i dejen. Riv ikke den hvide del, da det er bittert. Se videoen.

11.

Kom bagepapir på en bageplade.

12.

Sæt små klatter af dejen på bagepapiret med en teske. Der må maksimalt være 8 kager per bageplade, så hav god afstand mellem kagerne.

13.

Bag havrekagerne i 9-11 minutter. De skal være gyldne i kanten.

14.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af på bagepladen. Når de er kolde, er de blevet sprøde, og du kan nemt tage dem af bagepapiret med en paletkniv.

Næringsindhold per portion

Energi: 327 kJ / 78 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 2,1 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 37 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 52 min