
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Småkager>
- Havrekager
Havrekager
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 51 min.
Sværhedsgrad: Nem

Sprøde og lækre småkager med havregryn – lige til at hapse.
Opskriften giver cirka 20 havrekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til havrekager
Havrekager:
2½ dl. havregryn
75 g. smør
1 æg
1½ dl. sukker
1 spsk. mel
½ tsk. bagepulver
1 øko appelsin (kun skallen)

Havregryn

Smør

Æg

Sukker

Hvedemel

Bagepulver

Appelsin
Køkkenredskaber til havrekager
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 kop
1 rent viskestykke
1 rivejern
Bagepapir
2 bageplader
1 paletkniv

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Kop

Viskestykke

Rivejern

Bagepapir

Bageplade

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Havrekager:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Kom havregryn i en stor skål.
5.
Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved lav varme.
6.
Hæld smørret i skålen med havregryn og rør det sammen.
7.
Slå ægget ud i en kop, og tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom æg og sukker op i skålen og rør det sammen. Se videoen.
8.
Kom mel og bagepulver i skålen og rør dejen sammen.
9.
Vask appelsinen grundigt og tør den i et rent viskestykke.
10.
Riv appelsinskallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del, da det er bittert. Kom appelsinskal i dejen. Se videoen.
Form og bag havrekagerne:
11.
Kom bagepapir på en bageplade.
12.
Sæt små klatter af dejen på bagepapiret med en teske. Der må maksimalt være 8 kager per bageplade, så hav god afstand mellem kagerne.
13.
Bag havrekagerne i 9-11 minutter. De skal være gyldne i kanten.
14.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af på bagepladen. Når de bliver kolde, bliver de sprøde, og du kan nemt tage dem af bagepapiret med en paletkniv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 6393 kJ / 1528 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 41 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer