- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Småkager>
- Havrekager
Havrekager
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 51 min.
Sværhedsgrad: Nem
Sprøde og lækre småkager med havregryn – lige til at hapse.
Opskriften giver cirka 20 havrekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til havrekager
Havrekager:
2½ dl. havregryn
75 g. smør
1 æg
1½ dl. sukker
1 spsk. mel
½ tsk. bagepulver
1 øko appelsin (kun skallen)
Havregryn
Smør
Æg
Sukker
Hvedemel
Bagepulver
Appelsin
Køkkenredskaber til havrekager
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 kop
1 rent viskestykke
1 rivejern
Bagepapir
2 bageplader
1 paletkniv
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Lille gryde
Røreske
Kop
Viskestykke
Rivejern
Bagepapir
Bageplade
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Havrekager:
3.
4.
5.
6.
7.
Slå ægget ud i en kop, og tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom æg og sukker op i skålen og rør det sammen. Se videoen.
8.
Kom mel og bagepulver i skålen og rør dejen sammen.
9.
10.
Riv appelsinskallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del, da det er bittert. Kom appelsinskal i dejen. Se videoen.
Form og bag havrekagerne:
11.
12.
13.
14.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af på bagepladen. Når de bliver kolde, bliver de sprøde, og du kan nemt tage dem af bagepapiret med en paletkniv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 6393 kJ / 1528 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 41 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer