![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Havregrød med æbler
Havregrød med æbler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Havregrød](/remote.axd/tv.samvirke.dk/60445025/64494442/28531e696d225aa9d5d976ec53a92b45/1920x/thumbnail-4.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.
Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til havregrød med æbler
Æblemos:
5 æbler
7 ½ æbler
2 ½ æbler
¼ dl. vand
½ dl. vand
125 g. vand
25 g. sukker
37 g. sukker
12 g. sukker
Havregrød:
6 dl. havregryn
9 dl. havregryn
3 dl. havregryn
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 l. mælk
1 ½ l. mælk
½ l. mælk
Topping:
2 æbler
3 æbler
1 æble
20 mandler
30 mandler
10 mandler
Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/pomj4fvd/havregryn.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Havregryn
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/uzdph0uw/mandler.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mandler
![](/media/tiwj1spg/karamelsauce-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Karamelsovs
Køkkenredskaber til havregrød med æbler
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
2 mellemstore gryder
2 grydeskeer
1 stavblender
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/c0pjhfgr/stavblender-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stavblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblemos:
3.
Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
4.
Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.
5.
Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Se videoen.
6.
Lad æblemosen køle af i gryden.
Havregrød:
7.
Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.
8.
Når grøden er tyk, er den færdig.
Topping:
9.
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern.
10.
Hak mandlerne groft. Se videoen.
11.
Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.
Gem æblemosen:
12.
Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1569 kJ / 375 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer