- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fine grøntsager>
- Græskar>
- Hasselback butternut med honning
Hasselback butternut med honning
Samlet tid: 80 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er du klar til at blive grøntsags-imponeret? Så lad os hoppe direkte til en helt klassisk - og måske verdens bedste - opskrift på hasselback butternut squash. Også kaldet butternut græskar. Den er det perfekte tilbehør til enhver klassisk ret - og ja, selvom du ikke er en grøntsags-spiser, så håber vi, at du vil elske den!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hasselback butternut med honning
Hasselback butternut:
1 butternut græskar
1 butternut græskar
3 spsk. flydende honning (fx akaciehonning)
6 spsk. flydende honning (fx akaciehonning)
50 g smør
100 g smør
½ tsk salt
1 tsk salt
½ tsk tørret timian
1 tsk tørret timian
5 laurbærblade
10 laurbærblade
3 spsk. mandler
6 spsk. mandler
1 knivspids peber
Butternut-squash
Akaciehonning
Smør
Salt
Timian (tørret)
Laurbærblad
Mandler
Peber
Køkkenredskaber til hasselback butternut med honning
2 skærebrætter
1 skrællekniv
1 stegepande
1 bradepande
1 stykke bagepapir
1 stor skarp kniv
1 sæt måleskeer
1 bagepensl
1 spiseske
Skærebræt
Tyndskræller
Stegepande
Bradepande
Bagepapir
Stor skarp kniv - kokkekniv
Måleskeer
Bagepensel
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Klargøring butternut:
3.
Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir i en bradepande.
4.
Skræl det yderste lag af græskarret. Del den i to på den lange led. Fjern frøeme med en ske.
Skræl det yderste lag af græskarrene. Del dem i to på den lange led. Fjern frøeme med en ske.
5.
Forbag butternut græskarret i 15 minutter. Tag det ud af ovnen, og lad det køle af.
Forbag butternut græskarrene i 15 minutter. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
6.
Skær græskarret i tynde skiver på den korte led cirka halvvejs ned. Du kan eventuelt lægge græskarret mellem to skærebrætter, så du undgår at skære hele vejen igennem.
Skær græskarrene i tynde skiver på den korte led cirka halvvejs ned. Du kan eventuelt lægge græskarret mellem to skærebrætter, så du undgår at skære hele vejen igennem.
7.
Smelt smør med honning på en pande. Kom salt og timian i.
8.
Pensl græskarstykkerne med smør, og krydr med salt og peber. Kom laurbærblade i rillerne.
Bagning af butternut:
9.
Bag græskarret i cirka 40 minutter med den flade side nedad mod bradepanden. Pensl med smør og honning undervejs cirka hvert 10. minut. Du skal kunne stikke en gaffel let ned i midten, når den er færdig.
Bag græskarrene i cirka 40 minutter med den flade side nedad mod bradepanden. Pensl med smør og honning undervejs cirka hvert 10. minut. Du skal kunne stikke en gaffel let ned i midten, når de er færdige.
10.
Indstil ovnen på 225 grader, og kom mandlerne ovenpå græskarret. Grill græskarret i 5 minutter, indtil det får en brun overflade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %