1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fine grøntsager>
  5. Græskar>
  6. Hasselback butternut med honning

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Klargøring butternut:

3.

Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir i en bradepande.

4.

Skræl det yderste lag af græskarret. Del den i to på den lange led. Fjern frøeme med en ske.

Skræl det yderste lag af græskarrene. Del dem i to på den lange led. Fjern frøeme med en ske.

5.

Forbag butternut græskarret i 15 minutter. Tag det ud af ovnen, og lad det køle af.

Forbag butternut græskarrene i 15 minutter. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

6.

Skær græskarret i tynde skiver på den korte led cirka halvvejs ned. Du kan eventuelt lægge græskarret mellem to skærebrætter, så du undgår at skære hele vejen igennem.

Skær græskarrene i tynde skiver på den korte led cirka halvvejs ned. Du kan eventuelt lægge græskarret mellem to skærebrætter, så du undgår at skære hele vejen igennem.

7.

Smelt smør med honning på en pande. Kom salt og timian i.

8.

Pensl græskarstykkerne med smør, og krydr med salt og peber. Kom laurbærblade i rillerne.

Bagning af butternut:

9.

Bag græskarret i cirka 40 minutter med den flade side nedad mod bradepanden. Pensl med smør og honning undervejs cirka hvert 10. minut. Du skal kunne stikke en gaffel let ned i midten, når den er færdig.

Bag græskarrene i cirka 40 minutter med den flade side nedad mod bradepanden. Pensl med smør og honning undervejs cirka hvert 10. minut. Du skal kunne stikke en gaffel let ned i midten, når de er færdige.

10.

Indstil ovnen på 225 grader, og kom mandlerne ovenpå græskarret. Grill græskarret i 5 minutter, indtil det får en brun overflade.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min