Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hasselbach knoldselleri:

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4.

Skyl og skræl knoldsellerien. Se videoen.

5.

Skær knoldsellerien over på midten med en stor skarp kniv. Pas på den ikke triller. Se videoen.

6.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det op i en lille skål.

7.

Smelt smørret i en lille gryde, og kom det over i skålen med det pressede hvidløg.

8.

Kom peber, salt og timian i skålen, og bland det hele sammen.

9.

Nu skal der laves en masse snit i de halve knoldselleri. Et trick er at placere to grydeskeer på hver sin side af den halve knoldselleri og så skære, til kniven rammer grydeskeerne. På den måde skærer du ikke helt igennem. Lav så mange snit som muligt. Gør det samme med den anden halve knoldselleri.

10.

Kom de 2 halve knoldselleri op i et ildfast fad.

11.

Fordel smørblandingen over knoldsellerierne, og sørg for, at der også kommer noget ned i snittene.

12.

Bag dine hasselback knoldselleri i 50 minutter, eller til de er møre og gyldne. Du kan tjekke, om de er møre ved at stikke en kniv ned i dem og se, om den slipper.

Næringsindhold per portion

Energi: 653 kJ / 154 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 33 %

Heraf mættet fedt: 3,5 g.

Kostfibre: 6 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Inspiration

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 76 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min