Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Skær det halve græskar i 4 store både. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.

5.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Se videoen.

6.

Kom sukker i skålen, og pisk med en håndmixer, til det er lyst og luftigt.

7.

Kom smør i en lille gryde, og smelt det ved lav varme.

8.

Kom smør, græskar, hvedemel, rugmel, bagepulver og kanel i skålen. Rør dejen sammen.

9.

Kom bagepapir på bunden af en springform. Luk formen, og klip det overskydende bagepapir væk. Pensl formens sider med lidt olie.

10.

Hæld dejen op i formen, og stil kagen i ovnen i 30-40 minutter. Den skal være gennembagt.
Se videoen.

11.

Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere. Lad kagen køle af på en bagerist, før du tager siderne af formen, og pynter kagen.

12.

Lime-glasur: Skær limen over, og pres saften fra den. Se videoen.

13.

Kom vand og 4 deciliter flormelis i en skål. Tilsæt 3 spiseskeer limesaft, og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Hæld ⅓ af glasuren over i en lille skål, så du har to skåle med glasur.

14.

Brun glasur: Kom kakaopulver i skålen med mindst glasur, og rør rundt. Hvis det er svært at røre, kan du putte et par dråber ekstra vand i. Glasuren skal være meget tyk. Kom den brune glasur i en frysepose, og bind en knude på den.

15.

Orange glasur: Kom ½ spiseske rød farve og 2 spiseskeer gul farve ned i et glas. Rør rundt.

16.

Hæld lidt af den orange farve ned i den hvide glasur og rør rundt. Hæld farve i, til glasuren har en flot orange farve. Rør så lidt mere flormelis i, så glasuren igen bliver helt tyk.

17.

Fordel den orange glasur ud over kagen med en kniv. Se videoen.

18.

Klip et meget lille hul i glasur-posens ene hjørne. Lav en spiral med den brune glasur ovenpå den orange glasur. Start fra midten af kagen.

19.

Lav linjer i glasuren med en kniv ved at “skære” lige linjer fra midten og ud mod kanten. “Skær” kun i glasuren og ikke ned i kagen. Fortsæt indtil du har et spindelvæv.

20.

Stil herefter kagen på køl i 10-15 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1481 kJ / 354 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 70 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 13: Sådan river du græskar på et rivejern

Film 13: Sådan river du græskar på et rivejern

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Glasur

Glasur

Spindelvævsmønster

Spindelvævsmønster

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 20 min