Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 175 grader. Stil en bagerist i midten af ovnen.

4.

Skyl, og skræl gulerødderne. Tag et rivejern frem. Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.

5.

Tag en stor skål frem. Kom smør, brun farin og æg ned i skålen. Vask hænder. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter, til den brune farin er opløst. Se videoen.

6.

Tag en ny skål. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i skålen. Bland det sammen.

7.

Kom hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen. Rør det sammen.

8.

Kom gulerødderne i skålen, og vend dem rundt i dejen.

9.

Smør en stor springform med smør, og hæld dejen over i formen. Se videoen.

10.

Kom kagen i ovnen, og bag den i 25 minutter.

11.

Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Se videoen.

12.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af. Gerne til dagen efter.

13.

Glasur: Tag en skål frem. Kom cirka 300 gram af flormelissen i skålen. Start med at røre 2 spiseskeer af æggehviden ned i flormelissen. Rør rundt med en dejskraber. Glasuren skal være tyk som en grød. Hvis du synes, at der skal mere æggehvide i, så kom kun lidt i ad gangen. Rør godt efter hver gang.

14.

Kom cirka 1 deciliter af glasuren i en sprøjtepose. Bind en knude på den. Se videoen.

15.

Tag et glas frem. Kom cirka 1 spiseske rød farve og cirka 2 spiseskeer gul farve ned i glasset. Rør rundt. Nu er farven mørk orange. Hvis du gerne vil have, at glasuren kun skal være lidt orange, så rør lidt mere gul farve ned i glasset.

16.

Kom lidt efter lidt farven ned i glasuren i skålen. Rør rundt, indtil du har den ønskede farve. Rør herefter lidt mere flormelis i glasuren for igen at gøre den tyk som grød. Se videoen.

17.

Fordel nu den orange glasur ud over kagen med en kniv. Start med kun at bruge cirka 1 deciliter af glasuren. Kom mere på kagen, hvis du synes, der mangler.

18.

Klip nu et lille hul i sprøjteposen med den hvide glasur. Start fra midten af kagen med at lave et spindelvævsmønster med den hvide glasur. Tag derefter en lille spids kniv, og lav linjer i glasuren fra midten og ud ad. Husk kun at ’skære’ i glasuren og ikke ned i kagen. Fortsæt, indtil du har det mønster, du ønsker.

19.

Stil herefter kagen på køl, og server den efter cirka 10-15 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 2435 kJ / 582 kcal

Protein: 4 %

Kulhydrat: 68 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Springform, smøre

Springform, smøre

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Mickis spindelvævskage

Mickis spindelvævskage

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min