
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Zombie-fingre
Zombie-fingre
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 18 min.
Sværhedsgrad: Svær

Dejligt sprøde og klamme zombiefingre. De smager – heldigvis – meget bedre end de ser ud!
TIP – hvis dine zombiefingre skal være ekstra suspekte, kan du evt. blande en smule grøn farve i noget af dejen, så nogle af fingrene er grønne. Opskriften giver cirka 38-40 zombie-fingre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til zombie-fingre
Dej:
200 g smør
200 g sukker
1 ½ tsk. kanel
1 æg
400 g hvedemel
Pynt:
150 g mandler
Jordbærsyltetøj (eller anden rød syltetøj)
Rød frugtfarve
Kakaopulver

Smør

Sukker

Kanel (stødt)

Æg

Hvedemel

Mandler

Hindbærmarmelade

Frugtfarve

Kakaopulver
Køkkenredskaber til zombie-fingre
1 køkkenvægt
1 teske
1 stor skål
2 kopper
1 gaffel
Husholdningsfilm
2 bageplader
Bagepapir
2 små skåle
1 lille skarp kniv
Bagepensel

Køkkenvægt

Teske

Stor skål

Kop

Gaffel

Husholdningsfilm

Bageplade

Bagepapir

Lille skål

Lille skarp kniv

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det er blødt, til du skal bruge det. Se videoen.
4.
Kom blødt smør, sukker og kanel i en skål.
5.
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld ægget op i skålen, og rør rundt med en røreske. Se videoen.
6.
Kom mel i lidt ad gangen, og rør rundt undervejs. Saml dejen til en kugle.
7.
Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 1 time.
8.
Kom mandler i en kop, og hæld kogende vand i koppen. Lad mandlerne stå i 2 minutter. Smut mandlerne, så skallen ryger af. Brug en teske til at få mandlerne op af vandet.
9.
Del de smuttede mandler i to stykker, der skal bruges som fingernegle.
10.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på 2 bageplader.
11.
Drys lidt mel på køkkenbordet, og hæld dejen ud på bordet. Del dejen i 4 stykker. Del et dej-stykke i 10 små stykker, og rul dem til pølser på størrelse med en finger. Klem dem lidt ind to steder, så det ligner fingre. Læg dem på bagepladen. Fortsæt med al dejen.
12.
Kom en dråbe jordbærsyltetøj på bagsiden af en halv mandel, og pres den ned på spidsen af en af dej-fingrene, så mandlen sætter sig fast. Gentag på alle dej-fingrene.
13.
Skær nogle riller med en lille, skarp kniv, så det ligner hudfolder. Se billedet.
14.
Stil dine zombie-fingre i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter, til de bliver sprøde og får lidt farve.
15.
Lad dem køle helt af på en bagerist, før du gør dem færdige.
16.
Kom 1 spiseske syltetøj og en lille dråbe rød pastafarve i en lille skål, og bland det sammen. Mal kanterne af mandlerne med blandingen. Du kan bruge spidsen af en smørekniv eller en teske.
17.
Hæld 1 spiseske kakaopulver i en lille skål. Børst lidt kakaopulver på dine zombie-fingre med en bagepensel. Server dine zombie-fingre. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer