Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det er blødt, til du skal bruge det. Se videoen.

4.

Kom blødt smør, sukker og kanel i en skål.

5.

Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld ægget op i skålen, og rør rundt med en røreske. Se videoen.

6.

Kom mel i lidt ad gangen, og rør rundt undervejs. Saml dejen til en kugle.

7.

Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 1 time.

8.

Kom mandler i en kop, og hæld kogende vand i koppen. Lad mandlerne stå i 2 minutter. Smut mandlerne, så skallen ryger af. Brug en teske til at få mandlerne op af vandet.

9.

Del de smuttede mandler i to stykker, der skal bruges som fingernegle.

10.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på 2 bageplader.

11.

Drys lidt mel på køkkenbordet, og hæld dejen ud på bordet. Del dejen i 4 stykker. Del et dej-stykke i 10 små stykker, og rul dem til pølser på størrelse med en finger. Klem dem lidt ind to steder, så det ligner fingre. Læg dem på bagepladen. Fortsæt med al dejen.

12.

Kom en dråbe jordbærsyltetøj på bagsiden af en halv mandel, og pres den ned på spidsen af en af dej-fingrene, så mandlen sætter sig fast. Gentag på alle dej-fingrene.

13.

Skær nogle riller med en lille, skarp kniv, så det ligner hudfolder. Se billedet.

14.

Stil dine zombie-fingre i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter, til de bliver sprøde og får lidt farve.

15.

Lad dem køle helt af på en bagerist, før du gør dem færdige.

16.

Kom 1 spiseske syltetøj og en lille dråbe rød pastafarve i en lille skål, og bland det sammen. Mal kanterne af mandlerne med blandingen. Du kan bruge spidsen af en smørekniv eller en teske.

17.

Hæld 1 spiseske kakaopulver i en lille skål. Børst lidt kakaopulver på dine zombie-fingre med en bagepensel. Server dine zombie-fingre. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 240 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 15 min