Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hakkebøffer:

3.

Ælt kødet, til det hænger godt sammen. Se videoen.

4.

Del hakkekødet i 4 dele.

Del hakkekødet i 6 dele.

Del hakkekødet i 2 dele.

5.

Form dem til bøffer, der er cirka 1,5 til 2 centimeter tykke.

6.

Hak overfladen med en kniv.

7.

Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

8.

Varm smør og olie på en pande ved høj varme. Se videoen.

9.

Læg hakkebøfferne på panden. Skru ned til middel varme. Steg hakkebøfferne i cirka 8-10 minutter på den ene side.

Læg hakkebøfferne på panden. Skru ned til middel varme. Steg hakkebøfferne i cirka 8-10 minutter på den ene side. Hvis du ikke kan have alle hakkebøffer på panden på én gang, så steg halvdelen først.

10.

Steg hakkebøfferne cirka 8-10 minutter på den anden side.

11.

Kom salt og peber på hakkebøfferne. Brug gerne en peberkværn.

12.

Tjek, at hakkebøfferne er gennemstegte. Saften skal være klar, når du trykker på hakkebøfferne.

Tjek, at hakkebøfferne er gennemstegte. Saften skal være klar, når du trykker på hakkebøfferne. Steg det næste hold hakkebøffer, hvis du ikke havde plads til dem alle.

13.

Temperaturen i centrum af en hakkebøf skal være 70 grader, så der ikke er bakterier tilbage i kødet. Det kan du tjekke, hvis du har et stegetermometer.

14.

Server hakkebøffen i en burger eller med kartofler, grøn salat, grøntsager, syltede rødbeder og brun sovs. Se de mange opskrifter her på GoCook.

Næringsindhold per portion

Energi: 853 kJ / 203 kcal

Protein: 49 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 51 %

Heraf mættet fedt: 4,7 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, stege

Hakkebøf, stege

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min