- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Gullasch-suppe
Gullasch-suppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Kan suppe være lidt kedeligt? Ja. Er den her suppe kedelig? Næ. Så den skulle du tage at smide i en gryde og slubre i dig :-) Gullash-suppe giver cirka 20 kg CO2/kg måltid. Det er 20 gange mere CO2 end rød linsesuppe. Så prøv den også!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gullasch-suppe
Suppe:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 peberfrugter
3 peberfrugter
1 peberfrugt
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
75 g. bladselleri
110 g. bladselleri
40 g. bladselleri
75 g. bacon
110 g. bacon
40 g. bacon
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
500 g. oksekød i tern
750 g. oksekød i tern
250 g. oksekød i tern
2 spsk. paprika
3 spsk. paprika
1 spsk. paprika
4 spsk. tomatpuré
6 spsk. tomatpuré
2 spsk. tomatpuré
1 terning oksebouillon
1 ½ terning oksebouillon
1 L. vand
1 ½ L. vand
½ L. vand
1 dl. fløde
1 ½ dl. fløde
½ dl. fløde
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Tilbehør:
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
100 g. fetaost
150 g. fetaost
50 g. fetaost
1 fuldkornsflute
1 ½ fuldkornsflutes
½ fuldkornsflute
Løg
Hvidløg
Peberfrugt
Gulerod
Bladselleri
Bacon
Hakkede tomater
Olie - smagsneutral
Oksekød
Paprika
Tomatpuré
Oksebouillon
Vand
Madlavningsfløde
Salt
Peber
Persille
Fetaost
Flute, fuldkorn
Køkkenredskaber til gullasch-suppe
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
2 skærebrætter
2 store skarpe gryder
2 store skarpe knive
2 store skarpe knive
1 stor gryde med låg
1 grydeske
1 skål
1 rent viskestykke
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Grydeske
Mellem røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
4.
5.
Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Se videoen.
Skyl og skræl guleroden. Skær dem i små tern. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Se videoen.
10.
Kom kød og paprika i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
11.
12.
13.
Kom hakkede tomater, oksebouillon, vand og fløde i. Rør rundt. Lad det simre ved lav varme i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Tilbehør:
14.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
15.
Servering:
16.
Servér suppen med persille og feta på toppen og et stykke brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3699 kJ / 884 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 21 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer