- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Gulerodssuppe med fisk
Gulerodssuppe med fisk
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 110 min.
Sværhedsgrad: Medium
Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er ik' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - giv den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodssuppe med fisk
Gulerodssuppe
3 løg
4 løg
1 ½ løg
4-5 fed hvidløg
6-8 fed hvidløg
2-3 fed hvidløg
600 g. gulerødder
900 g. gulerødder
300 g. gulerødder
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 ¼ l vand
2 l vand
7 dl vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
2 laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblad
½ citron
¾ citron
¼ citron
¾ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
¾ tsk. peber
1 tsk. peber
½ tsk. peber
Sprøde fiskefileter
1 æg
2 æg
60 g. rugmel eller grahamsmel
90 g. rugmel eller grahamsmel
30 g. rugmel eller grahamsmel
2 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
1 knivspids peber
½ knivspids peber
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
8-12 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
12-18 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
4-6 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
Drys
1 porre
1 ½ porre
½ porre
Tilbehør
4 tykke skiver rugbrød (eller 8 almindelige skiver)
6 tykke skiver rugbrød (eller 12 almindelige skiver)
2 tykke skiver rugbrød (eller 4 almindelige skiver)
Løg
Hvidløg
Gulerod
Olie - smagsneutral
Vand
Grøntsagsbouillon
Laurbærblad
Citron
Salt
Peber
Æg
Grahamsmel
Smør
Fiskefilet
Porre
Rugbrød
Køkkenredskaber til gulerodssuppe med fisk
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 mellem gryde
1 grydeske
1 grydelåg
2 gafler
1 blender/foodproccesor eller stavblender
1 citruspresser
1 brødkniv
1 stegepande
2 dybe tallerkener
1 paletkniv
1 serveringsfad
Stanniol
1 mellem skål
Køkkenvægt
Målebæger
Måleskeer
Urtekniv
Skærebræt
Kartoffelskræller
Mellem gryde
Grydeske
Grydelåg
Gaffel
Søjleblender
Citruspresser
Brødkniv
Stegepande
Dyb tallerken
Paletkniv
Serveringsfad
Stanniol
Mellem røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Gulerodssuppe:
3.
Pil løg og hvidløg, og hak dem. Se videoen.
4.
Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.
5.
Skær enderne væk, og skær gulerødderne i store tern. Se videoen.
6.
Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i et par minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.
7.
Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.
8.
Kom bouillonterningerne og vandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.
9.
Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Tag laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Se videoen.
10.
Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Se videoen.
Drys:
11.
Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres. Se videoen.
12.
Fiskefileter:
13.
Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder. Se videoen.
Slå æggene ud i den dybe tallerken, og pisk dem sammen med en gaffel. Vask hænder. Se videoen.
14.
Bland rugmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
15.
Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt fisk. Se videoen.
Steg fiskefileter:
16.
17.
Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg dem i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
18.
Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på et serveringsfad. Dæk dem til med stanniol, så de holder sig varme. Steg de resterende fisk på samme måde.
19.
Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2574 kJ / 613 kcal
Protein: 35 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer