1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Suppe>
  5. Gulerodssuppe

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge grøntsagerne:

3.

Skyl, og skræl gulerødderne. Se videoen.

4.

Skær gulerødderne i store tern. Se videoen.

5.

Skyl æblerne, og skær dem i tern. Se videoen.

Skyl æblet, og skær det i tern. Se videoen.

6.

Pil løgene, og hak dem. Se videoen.

Pil løgene, og hak det. Se videoen.

Pil løget, og hak det. Se videoen.

7.

Pil hvidløgene, og skær dem i skiver. Se videoen.
Pil hvidløget, og skær det i skiver. Se videoen.

8.

Varm olie i en gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.

9.

Hæld 4 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningerne, og rør rundt.
Hæld 6 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningerne, og rør rundt.
Hæld 2 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningen, og rør rundt.

10.

Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 4 deciliter vand.
Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 6 deciliter vand.
Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 2 deciliter vand.

11.

Kom gulerods-tern og æble-tern i gryden. Lad suppen koge under låg i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Hvis gulerødderne slipper kniven, er gulerødderne møre.

12.

Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

Blend suppen:

13.

Blend suppen. Se videoen.

14.

Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.

15.

Smag til med salt, peber og eddike.

16.

Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i det kolde vand. Se videoen.

17.

Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen. Se videoen.

18.

Server suppen i skåle, og pynt med creme fraiche og hakket persille.

Næringsindhold per portion

Energi: 961 kJ / 230 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 58 %

Heraf mættet fedt: 2,7 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Æbler, skære i tern

Æbler, skære i tern

Løg, hakke

Løg, hakke

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Løg, svitse

Løg, svitse

Blende Suppe

Blende Suppe

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min