
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Gulerodssuppe
Gulerodssuppe
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium

Med denne lækre gulerodssuppe vil du helt sikkert score mange point hos vennerne! Prøv den sammen med Gulerodsboller - så har du et lækkert måltid!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodssuppe
Gulerodssuppe:
400 g. gulerødder
600 g. gulerødder
200 g. gulerødder
2 æbler
3 æbler
1 æbler
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
8 dl vand
12 dl vand
4 dl vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 knivspids peber
3 knivspids peber
1 knivspids peber
2 tsk. eddike
3 tsk. eddike
1 tsk. eddike
Pynt:
10 stilke persille
15 stilke persille
5 stilke persille
2 spsk. cremefraiche
3 spsk. cremefraiche
1 spsk. cremefraiche

Gulerod

Æble

Løg

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Vand

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Eddike - lagereddike

Persille

Creme fraiche
Køkkenredskaber: til gulerodssuppe
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 målebæger
1 teske
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
2 store skåle
1 stor gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 blender
1 viskestykke

Køkkenvægt

Spiseske

Målebæger

Teske

Kartoffelskræller

Urtekniv

Skærebræt

Stor røreskål

Stor gryde

Grydelåg

Grydeske

Stavblender

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge grøntsagerne:
3.
Skyl, og skræl gulerødderne. Se videoen.
4.
Skær gulerødderne i store tern. Se videoen.
5.
Skyl æblerne, og skær dem i tern. Se videoen.
Skyl æblet, og skær det i tern. Se videoen.
6.
Pil løgene, og hak dem. Se videoen.
Pil løgene, og hak det. Se videoen.
Pil løget, og hak det. Se videoen.
7.
Pil hvidløgene, og skær dem i skiver. Se videoen.
Pil hvidløget, og skær det i skiver. Se videoen.
8.
Varm olie i en gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.
9.
Hæld 4 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningerne, og rør rundt.
Hæld 6 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningerne, og rør rundt.
Hæld 2 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningen, og rør rundt.
10.
Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 4 deciliter vand.
Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 6 deciliter vand.
Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 2 deciliter vand.
11.
Kom gulerods-tern og æble-tern i gryden. Lad suppen koge under låg i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Hvis gulerødderne slipper kniven, er gulerødderne møre.
12.
Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
Blend suppen:
13.
Blend suppen. Se videoen.
14.
Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.
15.
Smag til med salt, peber og eddike.
16.
Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i det kolde vand. Se videoen.
17.
Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen. Se videoen.
18.
Server suppen i skåle, og pynt med creme fraiche og hakket persille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 961 kJ / 230 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 2,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer