- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Gulerodssuppe
Gulerodssuppe
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium
Med denne lækre gulerodssuppe vil du helt sikkert score mange point hos vennerne! Prøv den sammen med Gulerodsboller - så har du et lækkert måltid!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodssuppe
Gulerodssuppe:
400 g. gulerødder
600 g. gulerødder
200 g. gulerødder
2 æbler
3 æbler
1 æbler
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
8 dl vand
12 dl vand
4 dl vand
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 knivspids peber
3 knivspids peber
1 knivspids peber
2 tsk. eddike
3 tsk. eddike
1 tsk. eddike
Pynt:
10 stilke persille
15 stilke persille
5 stilke persille
2 spsk. cremefraiche
3 spsk. cremefraiche
1 spsk. cremefraiche
Gulerod
Æble
Løg
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Vand
Grøntsagsbouillon
Salt
Peber
Eddike - lagereddike
Persille
Creme fraiche
Køkkenredskaber: til gulerodssuppe
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 målebæger
1 teske
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
2 store skåle
1 stor gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 blender
1 viskestykke
Køkkenvægt
Spiseske
Målebæger
Teske
Kartoffelskræller
Urtekniv
Skærebræt
Stor røreskål
Stor gryde
Grydelåg
Grydeske
Stavblender
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge grøntsagerne:
3.
Skyl, og skræl gulerødderne. Se videoen.
4.
Skær gulerødderne i store tern. Se videoen.
5.
Skyl æblerne, og skær dem i tern. Se videoen.
Skyl æblet, og skær det i tern. Se videoen.
6.
Pil løgene, og hak dem. Se videoen.
Pil løgene, og hak det. Se videoen.
Pil løget, og hak det. Se videoen.
7.
8.
Varm olie i en gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
Blend suppen:
13.
Blend suppen. Se videoen.
14.
15.
16.
Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i det kolde vand. Se videoen.
17.
Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen. Se videoen.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 961 kJ / 230 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 2,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer