
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Gulerodsketchup
Gulerodsketchup
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium

Du kender allerede ketchup med tomat. Hvorfor ikke prøve med gulerødder i stedet for? Smagen er lige så sej, som farven. Og det er nemmere at lave, end man lige tror.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodsketchup
Ingredienser:
200 g. gulerødder
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
3 dl vand
2 spsk. appelsinjuice
2 tsk. eddike
1 knivspids cayennepeber
1 tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. sukker

Gulerod

Løg

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Vand

Appelsinjuice

Eddike - lagereddike

Cayennepeber

Salt

Peber

Sukker
Køkkenredskaber: til gulerodsketchup
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellemstor gryde
1 grydeske
1 grydelåg
1 si
2 skåle
1 spiseske
1 teske
1 stavblender
1 hvidløgspresser

Køkkenvægt

Målebæger

Kartoffelskræller

Skærebræt

Urtekniv

Mellem gryde

Grydeske

Grydelåg

Si

Mellem røreskål

Spiseske

Teske

Stavblender

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl gulerødderne, og skræl dem. Se videoen.
4.
Skær gulerødderne i tern. Se videoen.
5.
Pil løget, og hak det.
6.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Hæld olien i en gryde, og varm op til middel varme.
8.
Hæld løg og hvidløg i gryden, og steg i cirka 2 minutter. De må ikke blive sorte. Se videoen.
9.
Hæld gulerodsternene i gryden, og rør rundt.
10.
Hæld vandet i gryden, og bring det i kog under låg.
11.
Kog gulerods-ternene i cirka 15 minutter. Mærk med lille skarp kniv, om de er møre. Hvis de stadig er hårde, så kog dem i et par minutter mere.
12.
Stil en si i en skål. Hæld gulerods-tern og kogevand ned i sien. Lad gulerods-ternene dryppe af. Gem kogevandet.
13.
Hæld gulerods-ternene i en anden skål. Tilsæt appelsinjuice, eddike og cayennepeber. Se videoen.
14.
Blend med en stavblender, til din gulerodsketchup er ensartet og uden klumper. Hvis den bliver for tyk, så hæld lidt af kogevandet i.
15.
Smag til med salt, peber og sukker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 278 kJ / 66 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer