Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Blomkålspuré:

3.

Fjern eventuelle grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og fjern den nederste del af stokken. Skær blomkålen i stykker. Kom blomkålen i en mellem gryde. Se videoen.

4.

Pil hvidløg, og hak det groft. Kom det i gryden. Se videoen.

5.

Tilsæt mælk i gryden. Bring mælken i kog ved høj varme.

6.

Skru ned for gryden til lav varme, og damp blomkålen i cirka 15 minutter, til den er mør.

7.

Sæt en si i en stor skål. Hæld den kogte blomkål og mælk i sien. Gem mælken.

8.

Kom den kogte blomkål i en søjle-blender eller foodprocessor. Se videoen.

9.

Kom olie i blenderen. Blend blomkålen helt glat og cremet.

10.

Tilsæt den kogte mælk, hvis blomkålspuréen er for tyk.

11.

Pres saften ud af citronen. Se videoen.

12.

Smag blomkålspuréen til med en smule citronsaft, salt og peber.

13.

Kom blomkålspure i en skål. Pynt eventuelt med revet parmesanost.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / MANGLER kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Blomkål i buketter

Blomkål i buketter

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Blender, sådan bruger du den

Blender, sådan bruger du den

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Peberfrugtsovs

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Bearnaisesovs

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Mornaysauce

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Gulerodsdip

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min