
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Gulerodscupcakes
Gulerodscupcakes
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her er skønne gulerodscupcakes med frosting og den fineste gulerods-pynt i fondant - og dem kan du sagtens selv lave :-) Micki ville helt sikkert have sagt muchi muchi, fordi de er så fine og saftige.
Opskriften giver 12 muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodscupcakes
Muffins:
4 gulerødder
125 g. sukker
125 g. brun farin
1 tsk. vaniljesukker
1 dl. rapsolie
3 æg
225 g. mel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. stødt nellike
1/4 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. kanel
1/2 tsk. salt
Frosting:
150 g. smør
300 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1-2 tsk. citronsaft
200 g. naturel flødeost
Pynt:
Orange fondant
Grøn fondant

Gulerod

Sukker

Brun farin

Vaniljesukker

Rapsolie

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Nellike (stødt)

Kardemomme (stødt)

Kanel (stødt)

Salt

Smør

Flormelis

Citron

Flødeost naturel

Fondant
Køkkenredskaber til gulerodscupcakes
12 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 håndmixer med piskeris
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 kop
1 tyndskræller
1 rivejern
1 røreskål
1 dejskraber
2 mellem skåle
1 si
1 lille skarp kniv
1 citruspresser
1 sprøjtepose
Tyller til sprøjtepose
1 kniv (bestik)

Muffinforme - amerikanske

Metal muffinsform

Bagerist

Håndmixer

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Kop

Tyndskræller

Rivejern

Røreskål

Dejskraber

Mellem røreskål

Si

Urtekniv

Citruspresser

Sprøjtepose

Tylle

Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins:
3.
Tag smørret til din topping ud af køleskabet, så det kan blive blødt, mens dine cupcakes bager i ovnen. Se videoen.
4.
Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.
5.
Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Se videoen.
6.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
7.
Bland sukker, brun farin, vaniljesukker og olie i en røreskål.
8.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det derefter op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk grundigt med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg. Pisk det hele sammen med en håndmixer i et par minutter. Se videoen.
9.
Kom de revne gulerødder op i skålen med æggeblandingen, og vend det sammen med en dejskraber.
10.
Bland mel, bagepulver, nelliker, kardemomme, kanel og salt i en anden skål og rør grundigt rundt.
11.
Si melblandingen i æggeblandingen, og vend det hele sammen med en dejskraber. Se videoen.
12.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
13.
Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
14.
Bag muffinsene i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en muffin. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere. Se videoen.
15.
Tag dine cupcakes ud af ovnen, og lad dem køle helt af.
Frosting:
16.
Pisk det bløde smør lyst og luftigt med en håndmixer i cirka 2 minutter. Se videoen.
17.
Tilsæt vaniljesukker og flormelis lidt ad gangen, og pisk det godt ind i smørret.
18.
Pres saften af citronen, og kom 1-2 teskefulde op i skålen. Se videoen.
19.
Pisk flødeost og citronsaften i blandingen, og smag eventuelt til med mere citron.
20.
Vælg din yndlings-tyl og kom den ned i sprøjteposen, og klip hul til tyllen. Se videoen.
21.
Fold sprøjteposen halvt ned, og hold med den ene hånd, mens du bruger en dejskraber til at komme frostingen i. Se videoen.
22.
Sprøjt en lille dut i midten og sprøjt i en cirkelbevægelse udefra og ind mod midten, så du til sidst sprøjter ovenpå din dut i midten.
Pynt:
23.
Ælt den orange og grønne fondant hver for sig med fingrene og form 12 gulerodsstænger af den orange fondant. Form hver gulerod lidt trekantet, og brug bagsiden af en smørkniv til at lave gulerodsstreger.
24.
Tag den grønne fondant, og lav gulerods-toppene. Brug en kniv til at skære bladene ud.
25.
Tag en dråbe vand og ”lim” top og gulerod sammen og placer en gulerod på toppen af hver cupcake.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2292 kJ / 548 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer