- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Boller>
- Gulerodsbrud
Gulerodsbrud
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Mød en dansk klassiker - gulerodsbrud - som du vil elske! Her i GoCook opskriften har vi skiftet smør ud med lidt olie og tilføjet grahamsmel. Sammen med sødme fra gulerødder og knasende solsikkefrø, er gulerodsbrud et match fra brødhimlen, klar til at blive hevet i stykker! Brug den lange hævetid, hvis du har god tid!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodsbrud
Gulerodsbrud:
50 g gær
50 g gær
25 g gær
6 dl vand
9 dl vand
3 dl vand
2 spsk. smagsneutral olie
3 spsk. smagsneutral olie
1 spsk. smagsneutral olie
200 g grahamsmel
300 g grahamsmel
100 g grahamsmel
800 g hvedemel
1,2 kg hvedemel
400 g hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 æg
2 æg
1 æg
100 g solsikkekerner
150 g solsikkekerner
50 g solsikkekerner
4 gulerødder (ca. 200 g)
6 gulerødder (ca. 300 g)
2 gulerødder (ca. 100 g)
Gær
Vand
Olie - smagsneutral
Grahamsmel
Hvedemel
Salt
Æg
Solsikkekerner
Gulerod
Køkkenredskaber til gulerodsbrud
1 køkkenvægt
1 stor røreskål
1 lille gryde
1 målebæger
1 teske
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 røreske
husholdningsfilm
2 bageplader
2 bageplader eller mere
1 bageplade
2 ark bagepapir
3-4 ark bagepapir
1 ark bagepapir
1 bagerist
1 dejskraber i metal eller 1 stor kniv
Køkkenvægt
Røreskål
Lille gryde
Målebæger
Måleskeer
Kartoffelskræller
Rivejern
Røreske
Husholdningsfilm
Bageplade
Bagepapir
Bagerist
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej til gulerodsbrud:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen til gæren. Rør, til gæren er opløst.
6.
Kom olie og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.
7.
Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Rør dejen sammen.
8.
Kom dejen ud på bordet, og ælt den godt med hænderne. Dejen skal slippe køkkenbordet og være en sammenhængende dej.
9.
Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter til 60 minutter.
Fyld til dej:
10.
Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.
11.
Riv gulerødderne groft på den fine side af rivejernet. Se videoen.
12.
Læg bagepapir på bagepladerne.
Læg bagepapir på bagepladerne.
Læg bagepapir på en bageplade.
13.
Hæld dejen ud på bordet. Lav en fordybning i dejen.
14.
Kom den revne gulerod og solsikkekernerne op i fordybningen i dejen.
15.
Slå ægget ud i en kop. Tjek for skaller, og kom det op i fordybningen. Vask hænder. Se videoen.
16.
Fold dejen op omkring fyldet, så det bliver lukket inde.
17.
Hak og fold dejen med en stor kniv eller dejskraber, så dejen bliver delt i små stykker.
18.
Saml dejen til 12 brud, og kom dem forsigtigt over på bagepapiret. Form ikke brudene. De består af små stykker dej. På den måde bliver de til gulerodsbrud og ikke gulerodsboller.
Saml dejen til 18 brud, og kom dem forsigtigt over på bagepapiret. Form ikke brudene. De består af små stykker dej. På den måde bliver de til gulerodsbrud og ikke gulerodsboller.
Saml dejen til 6 brud, og kom dem forsigtigt over på bagepapiret. Form ikke brudene. De består af små stykker dej. På den måde bliver de til gulerodsbrud og ikke gulerodsboller.
19.
Lad dem hæve i 30 minutter, alt efter hvad du har tid til.
20.
Tænd for ovnen på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft.
21.
Bag gulerodsbrudene i cirka 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
22.
Afkøl gulerodsbrudene på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1564 kJ / 374 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 63 %
Fedt: 85 %
Heraf mættet fedt: 1,2 g
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer