- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Gulerodsboller
Gulerodsboller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvis du er i bagehumør, skal du prøve disse lækre gulerodsboller! De smager fantastisk lige som de er, i madpakken, eller til suppe. Prøv dem fx til Gulerodssuppe.
TIP: Du kan pynte bollerne med fx græskarkerner, sesamfrø eller tynde gulerodsstrimler.
Opskriften giver 8 boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodsboller
Ingredienser:
2 gulerødder
25 g. gær
2 dl. vand
1 dl. A38
1 dl. grahamsmel
1 tsk. salt
5 dl. hvedemel
Pensling:
½ dl. vand
Gulerod
Gær
Vand
A38
Grahamsmel
Salt
Hvedemel
Køkkenredskaber til gulerodsboller
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 teske
1 bageplade
Bagepapir
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
Husholdningsfilm
1 viskestykke
1 bagepensel
1 bagerist
Køkkenvægt
Målebæger
Teske
Bageplade
Bagepapir
Kartoffelskræller
Rivejern
Stor røreskål
Lille gryde
Røreske
Husholdningsfilm
Viskestykke
Bagepensel
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.
5.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Se videoen.
6.
Se videoen.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Form og bag bollerne:
15.
16.
17.
Pensl bollerne med vand. Se videoen.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1467 kJ / 351 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 81 %
Fedt: 7 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer