- Hjem >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Morgenmad >
- Gulerodsboller
Gulerodsboller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du er i bagehumør, skal du prøve disse lækre gulerodsboller! De smager fantastisk lige som de er, i madpakken, eller til suppe. Prøv dem fx til Gulerodssuppe.
TIP: Du kan pynte bollerne med fx græskarkerner, sesamfrø eller tynde gulerodsstrimler.
Opskriften giver 8 boller.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodsboller
Ingredienser:
2 gulerødder
25 g. gær
2 dl. vand
1 dl. A38
1 dl. grahamsmel
1 tsk. salt
5 dl. hvedemel
Pensling:
½ dl. vand

Gulerod

Gær

Vand

A38

Grahamsmel

Salt

Hvedemel
Køkkenredskaber til gulerodsboller
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 teske
1 bageplade
Bagepapir
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
Husholdningsfilm
1 viskestykke
1 bagepensel
1 bagerist

Køkkenvægt

Målebæger

Teske

Bageplade

Bagepapir

Kartoffelskræller

Rivejern

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Husholdningsfilm

Viskestykke

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.
5.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Se videoen.
6.
Se videoen.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Form og bag bollerne:
15.
16.
17.
Pensl bollerne med vand. Se videoen.
18.
19.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1467 kJ / 351 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 81 %
Fedt: 7 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration