
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Gulerodsboller
Gulerodsboller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du er i bagehumør, skal du prøve disse lækre gulerodsboller! De smager fantastisk lige som de er, i madpakken, eller til suppe. Prøv dem fx til Gulerodssuppe.
TIP: Du kan pynte bollerne med fx græskarkerner, sesamfrø eller tynde gulerodsstrimler.
Opskriften giver 8 boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodsboller
Ingredienser:
2 gulerødder
25 g. gær
2 dl. vand
1 dl. A38
1 dl. grahamsmel
1 tsk. salt
5 dl. hvedemel
Pensling:
½ dl. vand

Gulerod

Gær

Vand

A38

Grahamsmel

Salt

Hvedemel
Køkkenredskaber til gulerodsboller
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 teske
1 bageplade
Bagepapir
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
Husholdningsfilm
1 viskestykke
1 bagepensel
1 bagerist

Køkkenvægt

Målebæger

Teske

Bageplade

Bagepapir

Kartoffelskræller

Rivejern

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Husholdningsfilm

Viskestykke

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.
5.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Se videoen.
6.
Smuldr gæren i en stor skål.
Se videoen.
Se videoen.
7.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
8.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
9.
Hæld A38 i skålen. Rør dejen sammen.
10.
Kom det revne gulerod og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.
11.
Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Rør dejen sammen.
12.
Drys mel på bordet.
13.
Kom dejen ud på bordet, og ælt den godt med hænderne. Dejen skal slippe køkkenbordet og være en sammenhængende dej. Se videoen.
14.
Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i 15 minutter.
Form og bag bollerne:
15.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
16.
Rul dejen til en pølse, og del den i 8 stykker. Form 8 gulerodsboller, og sæt dem på bagepladen. Læg husholdningsfilm over gulerodsbollerne. Lad bollerne hæve i 10 minutter.
17.
Pensl bollerne med vand. Se videoen.
18.
Sæt bollerne midt i ovnen. Bag bollerne i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Se videoen.
19.
Tag gulerodsbollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1467 kJ / 351 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 81 %
Fedt: 7 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer