
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Boller>
- Grove bagels
Grove bagels
Samlet tid: 80 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Bagels er mere end bare en bolle med hul i midten. Bagels skal faktisk koges, før de bliver bagt. Det gør at de får en lidt sej konsistens. Det kan dog være rigtigt svært at lave bagels, så her er en opskrift på vildt nemme bagels, der lykkes hver gang. Brug for eksempel dine bagels til sandwich som bagels med æggesalat eller tunsalat, eller spis dem bare med lidt flødeost på, som de gør i USA.Opskriften giver 8 bagels.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grove bagels
Ingredienser
25 g. gær
3 dl vand
2 spsk. sukker
1 dl rugmel
1 tsk. salt
Ca. 6-7 dl. hvedemel
Vand til pensling

Gær

Vand

Sukker

Rugmel

Salt

Hvedemel
Køkkenredskaber til grove bagels
1 decilitermål
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 piskeris
1 spiseske
1 teske
Husholdningsfilm
Bagepapir
1 bageplade
1 rent viskestykke
1 kop
1 bagepensel
1 bagerist

Decilitermål

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Piskeris

Spiseske

Teske

Husholdningsfilm

Bagepapir

Bageplade

Viskestykke

Kop

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Kom vandet i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
5.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst. Brug eventuelt et piskeris.
6.
Kom sukker, rugmel og salt i skålen, og rør det sammen.
7.
Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen. Rør dejen sammen undervejs.
8.
Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Se videoen.
9.
Ælt dejen, indtil den slipper bordet. Den skal være fast, og glat at røre ved.
10.
Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdsningsfilm over skålen.
11.
Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.
Form bagels:
12.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
13.
Kom bagepapir på en bageplade.
14.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på det. Ælt dejen med hænderne, til den slipper køkkenbordet og er en sammenhængende klump.
15.
Rul dejen til en pølse, og del den i 8 lige store stykker. Se videoen.
16.
Tril 8 boller mellem hænderne eller på bordet.
17.
Stik din tommelfinger i midten af hver bolle til et hul. Tag bollen op, og kom begge dine pegefingre i hullet (fra hver side). Gør hullet større, ved at trille bollen rundt om dine fingre. Hullet skal være ret stort, da det krymper under hævning og bagning.
18.
Læg dine bagels på bagepladen. Læg et rent viskestykke over dine bagels, og lad dem efterhæve i 20 minutter et lunt sted.
Pensel og bag bagels:
19.
Kom vand i en kop. Pensl dine bagels med vand, og hæld ½ deciliter vand ned på bagepladen mellem dine bagels. Det giver damp i ovnen, når dine bagels bager. Se videoen.
20.
Bag dine bagels i cirka 20 minutter. De skal være gyldne, og vandet skal være fordampet. Se videoen.
21.
Lad dine bagels køle af på en bagerist.
22.
Serveres straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 922 kJ / 220 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 85 %
Fedt: 4 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer