- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Boller>
- Grove bagels
Grove bagels
Samlet tid: 80 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Bagels er mere end bare en bolle med hul i midten. Bagels skal faktisk koges, før de bliver bagt. Det gør at de får en lidt sej konsistens. Det kan dog være rigtigt svært at lave bagels, så her er en opskrift på vildt nemme bagels, der lykkes hver gang. Brug for eksempel dine bagels til sandwich som bagels med æggesalat eller tunsalat, eller spis dem bare med lidt flødeost på, som de gør i USA.Opskriften giver 8 bagels.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grove bagels
Ingredienser
25 g. gær
3 dl vand
2 spsk. sukker
1 dl rugmel
1 tsk. salt
Ca. 6-7 dl. hvedemel
Vand til pensling
Gær
Vand
Sukker
Rugmel
Salt
Hvedemel
Køkkenredskaber til grove bagels
1 decilitermål
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 piskeris
1 spiseske
1 teske
Husholdningsfilm
Bagepapir
1 bageplade
1 rent viskestykke
1 kop
1 bagepensel
1 bagerist
Decilitermål
Stor røreskål
Lille gryde
Røreske
Piskeris
Spiseske
Teske
Husholdningsfilm
Bagepapir
Bageplade
Viskestykke
Kop
Bagepensel
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Form bagels:
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
Pensel og bag bagels:
19.
Kom vand i en kop. Pensl dine bagels med vand, og hæld ½ deciliter vand ned på bagepladen mellem dine bagels. Det giver damp i ovnen, når dine bagels bager. Se videoen.
20.
Bag dine bagels i cirka 20 minutter. De skal være gyldne, og vandet skal være fordampet. Se videoen.
21.
22.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 922 kJ / 220 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 85 %
Fedt: 4 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer