- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Grov tærtedej
Hjemmelavet grov tærtedej
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her får du en opskriften på grov pizzadej uden smør, men med lidt olie i stedet. Tærtedejen er fast og god til at klemme ud i en tærteform, når du skal bage en madtærte. Den kan være lidt svær at rulle ud. Dejen bliver sprød, når du bager den ligesom en klassissk tærtedej. Så nu har du en madtærtebund. Klar til fyld!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grov tærtedej
Grov tærtedej:
150 g grahamsmel
150 g hvedemel
4 spsk. olie
1 tsk. salt
4 spsk. creme fraiche, A38, yoghurt naturel eller skyr
1-3 spsk. vand
Grahamsmel
Hvedemel
Olie - smagsneutral
Salt
Creme fraiche
Vand
Køkkenredskaber til grov tærtedej
1 tærteform
1 gaffel
1 bagerist
Tærteform
Gaffel
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grov tærtedej:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Kom grahamsmel, hvedemel, olie, creme fraiche og salt i en stor skål, og rør dem sammen til en ensartet masse eller brug en foodprocessor.
5.
Hvis dejen er tør, så tilsæt en spiseske vand ad gangen. Dejen skal være fast, men ikke tør.
6.
Smør en tærteform med olie.
7.
Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op ad kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel. Se videoen.
8.
Sæt tærten på en bagerist i ovnen. Forbag den i 10 minutter.
9.
Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af. Nu er den klar til dit fyld.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer