1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Efterår>
  5. Grøntsagstærte med aubergine

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tærtebund:

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil en bagerist midt i ovnen. Smør en tærteform med olie.

4.

Kom grahamsmel, salt og halvdelen af hvedemelet i en stor skål.

5.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen med mel. Tilsæt olie og vand, og rør dejen sammen. Se videoen.

6.

Saml dejen med hænderne. Du skal ikke ælte den. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, indtil dejen er glat og ikke klistrer til fingrene.

7.

Kom dejen i tærteformen, og tryk den flad. Tryk dejen ud til kanterne og op ad kanterne med fingrene. Prik små huller i dejen med en gaffel.

8.

Stil tærtebunden i ovnen, og forbag den i 10 minutter. Tag den ud derefter.

Fyld:

9.

Skræl guleroden, og riv den på den grove side af et rivejern. Se videoen.

10.

Vask rød peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern. Se videoen.

11.

Vask auberginen, og skær den i skiver. Skær skiverne i tern.

12.

Pil, og hak løgene. Se videoen.

13.

Pres saften af en ½ citron. Se videoen.

14.

Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.

15.

Kom løg på stegepanden, og svits i 2 minutter, til løgene er klare. De må ikke tage farve. Se videoen.

16.

Kom gulerodstern, auberginetern og karry på stegepanden. Svits i 3-4 minutter.

17.

Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden, og rør rundt. Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen. Klik videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

Æggemasse:

18.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en mellemstor skål. Gentag med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

19.

Kom mælk, tomatpuré, soja, salt og peber i skålen, og pisk æggemassen sammen.

Saml tærten:

20.

Hæld grøntsagsfyldet i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen henover fyldet. Sørg for, det fordeler sig jævnt i formen.

21.

Sæt tærten i ovnen. Bag den ved 200 grader i cirka 30 minutter, til æggemassen er stivnet.

Næringsindhold per portion

Energi: 2089 kJ / 499 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 4,1 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Løg, hakke

Løg, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Løg, svitse

Løg, svitse

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min