- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Efterår>
- Grøntsagstærte med aubergine
Grøntsagstærte
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Det er smadder smart at pakke skøre grøntsager ind i brøddej og omelet. Tærte er faktisk den bedste grøntsags-camouflage-dragt - alt smager bare godt i tærte.
Tip: Server tærten med en salat til. Lav din favoritsalat, eller prøv vores spidskålssalat eller gulerodssalat. Find opskrifterne her på gocook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsagstærte med aubergine
Tærtebund:
60 g. grahamsmel
1 knivspids salt
150 g. hvedemel
1 æg
3 spsk. olie
3 spsk. vand
1 tsk. olie til at smøre tærteformen
Fyld:
1 gulerod
1 peberfrugt
1 lille aubergine
2 løg
½ citron, kun saften
2 spsk. olie
2 tsk. karry
1 tsk. salt
1 knivspids peber
Æggemasse:
3 æg
2 dl. mælk
1 tsk. tomatpuré
1 ½ tsk. soja
1 tsk. salt
1 knivspids peber
Grahamsmel
Salt
Hvedemel
Æg
Olie - smagsneutral
Vand
Gulerod
Peberfrugt
Aubergine
Løg
Citron
Karry
Peber
Mælk
Tomatpuré
Soja
Køkkenredskaber til grøntsagstærte med aubergine
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 bagerist
1 tærteform
1 kop
1 stor skål
1 røreske
1 gaffel
1 gulerodsskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 stegepande
1 spatel
1 mellemstor skål
Decilitermål
Spiseske
Teske
Bagerist
Tærteform
Kop
Stor røreskål
Røreske
Gaffel
Kartoffelskræller
Rivejern
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Stegepande
Spatel
Mellem røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtebund:
3.
4.
Kom grahamsmel, salt og halvdelen af hvedemelet i en stor skål.
5.
6.
7.
8.
Fyld:
9.
Skræl guleroden, og riv den på den grove side af et rivejern. Se videoen.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Kom løg på stegepanden, og svits i 2 minutter, til løgene er klare. De må ikke tage farve. Se videoen.
16.
17.
Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden, og rør rundt. Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen. Klik videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
Æggemasse:
18.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en mellemstor skål. Gentag med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
19.
Kom mælk, tomatpuré, soja, salt og peber i skålen, og pisk æggemassen sammen.
Saml tærten:
20.
Hæld grøntsagsfyldet i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen henover fyldet. Sørg for, det fordeler sig jævnt i formen.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2089 kJ / 499 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 4,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer