- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Efterår>
- Grønkålssalat med kakifrugt
Grønkålssalat med kakifrugt og fennikel
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her får du en opskrift på grønkålssalat, der faktisk smager sødt. Sharon, som også bliver kaldt for kakifrugt, er i sæson i efteråret og giver en perfekt sødme i denne grønkålssalat. I opskriften skal du skære fennikel i papirtynde skiver på et mandolinjern, eller rive den på et rivejern. Spis salaten med brød til eller som tilbehør til efterårets og julens retter.
Tip: Du kan bruge færdigskåret, skyllet grønkål.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grønkålssalat med kakifrugt
Grønkålssalat
100 g grønkål
1 kakifrugt
1 fennikel
5 dadler
Evt. 1 stilk estragon
Olie-eddike-dressing:
½ dl olivenolie
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. æblecidereddike
1 knivspids peber
½ tsk. salt
Grønkål
Kakifrugt
Fennikel
Dadler (tørret)
Estragon
Olivenolie
Akaciehonning
Æblecidereddike
Peber
Salt
Køkkenredskaber til grønkålssalat med kakifrugt
1 mandolinjern
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 serveringsskål
1 lille skål
1 rent viskestykke
Mandolinjern
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Glasskål
Lille røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grønkålssalat med kakifrugt og fennikel:
3.
Skyl grønkålen grundigt, og træk den af stokken. Hak den fint, og kom den op i en salatskål. Se videoen.
4.
Vask kakifrugten, og skær den over på midten. Skær den derefter i skiver. Kom den op i skålen med grønkålen. Se videoen.
5.
Vask fenniklen. Skær fenniklen i meget tynde strimler med et mandolinjern. Få eventuelt hjælp af en voksen. Se videoen.
6.
Kom fennikelskiverne op i salatskålen, og bland hele salaten godt sammen.
7.
Fjern stenene i dadlerne. Skær dadlerne i små tern. Kom dem på toppen af salaten.
8.
Estragon kan udelades: Skyl estragonen, og tør den af i et viskestykke. Pluk den i små stykker, og drys den på salaten. Se videoen.
Olie-eddike-dressing:
9.
Kom olie, eddike, honning, peber og salt i en lille skål, og pisk blandingen sammen med en gaffel. Hæld dressingen over den færdige salat, og bland salaten.
10.
Salaten kan sagtens trække en times tid i køleskabet, hvis du har tid til det.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / 184 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 1,6 g
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer