1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Efterår>
  5. Grønkålssalat med kakifrugt

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Grønkålssalat med kakifrugt og fennikel:

3.

Skyl grønkålen grundigt, og træk den af stokken. Hak den fint, og kom den op i en salatskål. Se videoen.

4.

Vask kakifrugten, og skær den over på midten. Skær den derefter i skiver. Kom den op i skålen med grønkålen. Se videoen.

5.

Vask fenniklen. Skær fenniklen i meget tynde strimler med et mandolinjern. Få eventuelt hjælp af en voksen. Se videoen.

6.

Kom fennikelskiverne op i salatskålen, og bland hele salaten godt sammen.

7.

Fjern stenene i dadlerne. Skær dadlerne i små tern. Kom dem på toppen af salaten.

8.

Estragon kan udelades: Skyl estragonen, og tør den af i et viskestykke. Pluk den i små stykker, og drys den på salaten. Se videoen.

Olie-eddike-dressing:

9.

Kom olie, eddike, honning, peber og salt i en lille skål, og pisk blandingen sammen med en gaffel. Hæld dressingen over den færdige salat, og bland salaten.

10.

Salaten kan sagtens trække en times tid i køleskabet, hvis du har tid til det.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / 184 kcal

Protein: 4 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 56 %

Heraf mættet fedt: 1,6 g

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Grønkål, ordne

Grønkål, ordne

Sharon og kaki

Sharon og kaki

Fennikel, ordne

Fennikel, ordne

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 18 min